Şantiye Şefliğini kimler yapabiliir?

nuhat

Üye
Katılım
30 Eki 2009
Mesajlar
15
Puanları
1
Konum
Antalya
Merhabalar
Ben şu anda bir inşaat şirketinde elektrik elektronik mühendisiyim.Sormak istediğim konu elektrik elektronik mühendilerinin tüm şantiyenin şefi olabilir mi?
Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz?

İyi günler, İyi çalışmalar
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Benim gözlemlediğim şekilde anlatıyorum.şu zamana kadar gördüğüm şirketlerde inşaat mühendisleri de ağırlıklı olarak şantiye şefi olabiliyor.fakat bunun meslekle değil liderlik vasfıyla alakalı bir durum olduğunu düşünüyorum.zaten herkes kendi işini mesleğini yapıyor.sonuç olarak olmamak için bir sebep göremiyorum.
 
sıkıntı büyük ben 6 ay süreli bir projede elektrik formenliği yaptım 50 kişi falan vardı ekibinde geceleri uyuyamıyordum bu benim durumumdu santiye sefini düşünemiyorum ........
 
Resmi olarak 30bin m² ye kadar inşaat şantiye şefliği yapabiliyorsunuz diye biliyorum.
 
İnşaat şirketinde genelde İnşaat mühendisleri Şantiye Şefliği görevini yürütürler eger şantiyede proje müdürü diye bir makam olupta şantiye şefliğine elektrik mühendisi alıyorlarsa olmaz diyemem ama genelde uygulanmayan bir durumdur,proje müdürünün altında makine ve elektrik grup şefliklri diye gruplandırma yapıldıgıda olmaktadır.Eger Liderlik vasvıyla alınıyorsa olabilir ama alınan insan kesin tanıdıkları insandır bence..
 
Eğer senin İşverenin bunu Uygun görmüşse hiçbir sıkıntı yok yapabilirsin.Bunun sınırıda yok.Eğer işi bir Resmi Kuruma yapıyorsanız o zaman O idarenin kararı önemli.Eğer işin %50 den fazlası elektrik imalatı ise zaten şart.Değilse İdarenin kabulü önemli.
 
Bulunduğun şehrin imar yönetmeliğine göre değişir. Belediye kabul ederse olabilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,241
Kullanıcılar
449,838
Son üye
sarioglu_55

Yeni konular

Geri
Üst