Şalt malzemelerinin orjinal olduğunu nasıl anlarız?

AD_EM

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
16 Eki 2007
Mesajlar
1,790
Puanları
281
Motor önceleri sorunsuz değilmiş yani 3-5 yıl içerisinde 6 motor sarıma gidip gelmiş.
Kontaktörleri ben seçmedim, ama orjinalliğini sınattım %80 i sahte çıktı.
Çakma siemens, ve aşırı ısınıyor.

sahte olup olmadığı nasıl anlaşılıyor?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Tamamının fotoğrafını çekerek siemensle görüştüm. Fotoları incelediler nedenleri ile birlikte yazdılar.

Bu nedenleri buraya yazabilir misiniz? Bizde faydalanmak isteriz. En azından malzemelerin orjinal olma ibarelerini anlamış oluruz.
 
sahte olup olmadığı nasıl anlaşılıyor?

Belirli bir markayı sık kullananlarda göz aşinalığı oluyor.Ben genelde siemens kullandığımdan kolay anlıyorum.Özellikle kontaktörleri.
Şüphe ettiğiniz kontaktör ile emin olduğunuzu kıyaslayın.sahtelerinde yazı karakteri düzgün değil.Bobin gerilim yazıları aynı yönde.(kontaktörü ters takarsanız yazılar ters kalır.Orijinalde yön farketmez.)
aynı seriyi ağırlık yönünden kıyasladığınızda sahte olan hafif.Vidaları yıldız yerine düz tip
otomatlarda yazı siliniyor.
Piyasada pek çok markanın sahtesi bulunuyor.Siemensin:
otomatik sigortaları,3Tf serisi kontaktörleri ve 3UA serisi termiklerinde durum bu.
 
çakma simens kontaktörlerin bobinlerinde herhangi bişey yazmıyor.orijinallerde ise bobin voltajı ve markası var.çakma tmş lerde ise (dikkat, simens,legrand, merlin gerlin) açma kapama çok yumuşak ve çok fazla mekanik ses yapıyor.en iyisi ana bayilerden alışveriş yapmak..........
 
sahte olup olmadığı nasıl anlaşılıyor?

Arkadaşların dediklerine ilaveten;
Baskıları ucuz fotokopi gibidir,
Orjinal siemens ürünlerinde TSE ibaresi yoktur (En çok sahte termiklerde karşılaşılıyor)
Kontak takımlarını mıknatıs tutmaz
 
Bu nedenleri buraya yazabilir misiniz? Bizde faydalanmak isteriz. En azından malzemelerin orjinal olma ibarelerini anlamış oluruz.


Bizim kontaktörlerde çıkan problemlere göre bir liste yaptım
burada bulunmayan tespit yöntemlerinide arkadaşlar net olarak liste yapmaları halinde daha net anlayacağımızı tahmin ediyorum.


Bizim kontaktörler ben yokken taktırılmış, yapan firma sahtekarlık yapmış,
kontaktörleri bayisinden alırsanız sahte çıkma ihtimali yoktur.
 
sahteler tr ye girmeye başladıgında ilk gelen partilerde sahte siemens malzemeyi bize malzemeciler orjinal diye yutturmaya calıştılar nerden anlıyorsunuz diye soruncada etiket yazılarından diyorduk sonraki partilerde gene yakaladık tabi soruyorlar nerden anladınız diye bobin yazılarından hatalı dedik tabi yeni parti gelmeye devam ediyor ihtiyaç oldu 3tf-52 kondaktörler sipariş verdik gelen kontaktörler gene sahte cıktı gene nerden anladınız diyince emniyet kilitlerinin olmadıgını söyledik son gelen partilerdede enjeksiyon itici izlerinden anlayabildik fakat sonra neoldu ?adamlar biz malın kusurlarını söyledikce hepsinin önlemini aldı şimdi ben bir sahte bir orjinal kontaktörü siemense göndersem siemens kendi kontaktörüne sahte demezse meslegi bırakırım:D
 
kaliteli çin malı kullanalım onun sahtesi yoktur sonuçta büyük firmalarda çinde yaptırtıyorlar. Nerden anladığımı söyleyeyim firma ismi vermeyeceğim ama kayserideki bir işi o firma %80 iskontoyla aldı mazlemelerin fiyatlarını hesapladığımızda çin malıyla aynı fiyata geliyor sizcede anormal değilmi.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,591
Kullanıcılar
449,927
Son üye
yusuf2023

Yeni konular

Geri
Üst