Şönt Reaktörü Kompanzasyona Nasıl Bağlarım?

i.sinaplı

Katılımcı Üye
Katılım
30 Ara 2008
Mesajlar
1,173
Puanları
56
Yaş
43
Konum
BARTIN
mrblar bizim 1 sıkıntımız var kompanzasyonu yapılmış olan işletmeye şönt reaktör bağlıyıcam,yukler dengesiz olduğu için nasıl bağlarım,nelere dikkat etmem gerekir.reaktif role rg3 12-cs akım trafolarım 100/5

meslektaşlarımdan yardım bekliyorum.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elinizde bir analizörün varsa eğer (veya sayacın 8.8.0 hanesinden) kompanzasyon devre dışı iken ölçüm yapıp dengesiz yüklerin yanında,birde şebekeye yükler tarafından kapasitif yük basılıyormu ona bakın.

Üç faza ait kapasitif verileri saklayıp,kompanzasyonu devreye alın.Dengesizlik sonucu kondansatörleriniz aracılığıyla fazladan basılan kapasitif yükü,reaktif rölenizin Var menüsünden gözlemleyip,elinizdeki verilere uygun reaktörleri seçin.

Reaktör oranlarını belirledikten sonra kullanmış olduğunuz r.g.k.r reaktör tanımadığı için reaktörleri ya 24 saat devrede tutacaksınız,yada kapasitif etkinin en çok olduğu saatlerde bir timer aracılığı ile devreye alacaksınız.Ama bu şekilde yapacağınız bir ugulama ilede birebir sonuçlar almanız bir hayli zor,şansınız varsa eğer,ki küçük bir ihtimal kapasitif etkileriniz durağandır,eğer böyle değilse bu sefer işletmeyi endüktüf reaktiften cezaya sokma riskiniz var.

NOT=Reaktörler çabuk ısınan ve korunması gereken devre elemanlarıdır,röle aracılığı ile devreye sokulmayan,yani reaktörlerin sabit bağlandığı tesislerde reaktörler üzerinde kesinlikle termik bulunmalıdır,bunun yanında pano havalandırması yapılmalıdır.

Bu tür sorunların yaşanmaması adına sizlere kendi ürünümüzü tavsiye ediyorum,SVC sistemi ile devreden ihtiyacı kadar endüktüf yük çekilir.Yani 1,5 kVAR lık reaktör ihtiyaca göre 1,5 Var'a kadar açılıp,sistem birebir kompanze edilir.Zaten reaktör almak zorunda kalacaksınız,yanında alacağınız bir sürücü ve röle çok büyük mevlalara mal olmayacak.Ayrıntılı bilgi için irtibata gecebilirsiniz,hoşçakalın.
 
mrblar bizim 1 sıkıntımız var kompanzasyonu yapılmış olan işletmeye şönt reaktör bağlıyıcam,yukler dengesiz olduğu için nasıl bağlarım,nelere dikkat etmem gerekir.reaktif role rg3 12-cs akım trafolarım 100/5

meslektaşlarımdan yardım bekliyorum.

Kademe güçlerinizi,şebekeden çekilen akımları faz cosfi değerleri gibi bilgileri verebilirseniz daha fazla yardımcı olmaya çalışırız.
Kademelerinizdeki monofaze kondansatör değer ve adetlerini uygun hale getirerek hedeflenen cosfi değerine ulaşabilirsiniz bunun için şönt reaktör bağlamanıza gerek yok. Teşhis koymadan yanlış tedaviye yönelmekte olduğunuzu görüyorum.
 
sayın kımanda-cı ve analizör arkadaşlar verdiğiniz bilgiler ışığında harekete geçicem.
 
bende bir proje var12 kademeli bunun yanı sıra 3 tanede reaktör kademesi var mono faze

bu üç kademe kendi içinde
R fazi S T
0,3-0,4-0,5 kvar 0,3-0,4-0,5 kvar 0,3-0,4-0,5 kvar

bunlar pako yardımı ile kumanda ediliyor bu kondansatörler bir gurup halinde var mı yoksa ayrı ayrı kondansatör mü konulacak
 
1 veya 3 fazlı şönt reaktörlerinizi kontaktör üzerinden kondansatör gibi reaktif rölenize bağlayarak kontrol edebilirsiniz.

* reaktif röle sistem kapasitif olduğunda şönt reaktörleri devreye alır.
* şönt reaktörler sürekli devrede kalmamış olur.

soru ve görüşleriniz için www.klemsan.com.tr
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,890
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst