Şönt Direnç İle Analog Kontrol

Katılım
6 Haz 2008
Mesajlar
18
Puanları
1
Yaş
39
MERHABA ARKADAŞLAR.
bir uygulama ile alakalı olarak 1200 dcA / 60 mV şönt direnç ile panoda yer alan dijital ölçü aleti ile akım ölçümü yapacaktım.
daha sonra ise devreye plc girdi.
şimdi ben akım ölçümü yaparcasına ampermetre - plc analog girişi seri bağlarmış gibi bu şönt direncide plc ye paralelmi bağlamalıyım yoksa yeni bir şönt dirençmi almalıyım.
2. sorum ise aynı uygulama ve yanındaki uygulama için 5A ac amper metre ve bu şönt direci ucuna bağlayacağım bir transduser ile pwm çıkışı alsam ( phoenix contact ta 4-20mA / 0-5 v giriş 12 bit 2,5 khz vs. çıkışlı bir ürün var) bunu Fatek 20 mc plc de ki 20 khz girişlerine bağlamasam ölçüm yapabilirmiyim ?
şimdiden teşekkürler....
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Ölçü aletine bağlı olan dirençler fixlenmiştir.Paralel bağladığın her cihaz , direnç, analog giriş vs bu kalibrasyonu bozar. Şayet bunları hep birlikte kullanmak istersen ciddi anlamda kalibrasyon yapman gerekir.Bunun yerine ilave prob (akım trafosu vs) takarsan daha iyi olur. Akım kaynağına paralel direnç bağlarsan gerilim kaynağı olur fakat bu direnç hesabını doğru ayarlarsan tekrar akım kaynağına döner. kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,123
Mesajlar
915,197
Kullanıcılar
449,830
Son üye
xkullanıcı45

Yeni konular

Geri
Üst