ışık hızına ulaştım mı?

haklısın, bilgilerim biraz paslı bu konuda. dikkatli davranamamışım ama onun dışında söylediklerim hala geçerli sanırım.
 
haklısın, bilgilerim biraz paslı bu konuda. dikkatli davranamamışım ama onun dışında söylediklerim hala geçerli sanırım.

Evet geçerli. yorumunuza katılıyorum. Bir kütleyi ışık hızına çıkartmak istersek enerji sonsuza doğru artar. Sonsuz enerji gerekir.
 
  • Beğen
Tepkiler: gog
Merhaba. Işık hızında gidebilen tek enerji (quant) veya madde (dalga ve tanecik yapısıyla) şimdilik sadece ışıktır. Bir de ışıkla ayni özellikteki elektromanyetik dalgaların çeşitleridir. (radyo, tv, uydu sinyali, vb.) Elektriğin iletkenlerdeki hızının ışık hızına yakın olduğu çok eskiden beri teorik olarak belirtilip söylenir. Zaten ışık hızı şimdiye kadar hareket eden nesnelerle dünya üzerinde yakalansaydı veya aşılsaydı zamanı ileriye veya geriye doğru değiştiren zaman makineleri halihazırda hemen yapılmış olurdu, şimdiye kadar bu yapılamadı. Işığın boşlukta, hava içinde (atmosferdeki) sudaki ilerleme hızı farklılıklar gösterir, ayni hızlarda değildir. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst