İzolasyon Trafosu nedir. ve kullanım amaçları

yalıtım trafosu yerıne mesela makınalarda kontrol voltajı DC 24 volt kontaktor kullanılıyor bırçok makınada
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Redresor kaynak makinalari da mi ayni oluyor . Bir ucunu (+ucunu ) pense ile ortulu elektroda baglayica (-) olarak toprak hatti verince devreden akim gecmiyor . Redresor kaynak makinalarinin trafosuda izoleli trafo oluyor yani dogrumudur .
 
Redresor kaynak makinalari da mi ayni oluyor . Bir ucunu (+ucunu ) pense ile ortulu elektroda baglayica (-) olarak toprak hatti verince devreden akim gecmiyor . Redresor kaynak makinalarinin trafosuda izoleli trafo oluyor yani dogrumudur .

Merhaba.Redresörlü-trafolu veya smps'li (Anahtarlamalı tipte ve ağırlıkça da çok hafif olan) kaynak makinelerinde,bu her iki çeşitte de,şebekeden gelen bu faz akımı tam izole edilmiştir.Yani bizim kaynak makinesinde elimizde tuttuğumuz bu pens tarafında, + ve - uçların olduğu yüksek amperli çıkış akımının ayarlanan bu kısmına faz akımı hiçbir şekilde ulaşamıyor.İzolasyon kısmı olarak da dediğiniz gibi bir izolasyon trafosunun sağladığı izolasyonun aynisi de kaynak makinelerinde yine sağlanmış oluyor.Ancak akımın özelliği kaynak için yüksek ampere ve düşük kaynak voltajına tam indirilerek sağlanmış oluyor bu durum,biraz farklı olarak.

Oysa izolasyon trafolarının voltajı 220 > 220 dönüşümle ayni voltajla,trafonun kVA güç değeriyle,bizim kullandığımız bu cihaz için bir güç sınırlaması özellikleri de ayrıca vardır. Bu sınırlamayı yaparlarken Şebeke fazıyla değil,sadece izolasyon trafosunun kendi ürettiği 220 VAC'nin toprakla ilgisi kaldırılmış 2 faz ucu şeklinde,daha güvenli ve çarpma etkisi daha az olan (İki ucana direk olarak da dokunmadıkça) daha güvenli bir kullanım özelliğini bizlere verebilme avantajları da var.Yani haklı olarak da sorduğunuz bu soruya istinaden,her ikisinde ayni izolasyon,yani hem redresörlü kaynak makinelerinde,hem de smps'li kaynak makinelerinde ayni izolasyon trafosundaki gibi,şebekedeki fazdan bizim kullanıca kısmında kullandığımız elektrik kısmına,bu normal trafolarla,smps trafoları aracılığıyla,opto-kuplör elektronik elemanlarının vasıtasıyla şebekeden tam olarak ayrılmış,faz izolasyonu tam olarak da sağlanmış olarak gelmektedir.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Merhaba arkadaslar, izolasyon trafosu alabileceğim bir site var mi?
 
Kaç kva,gerilimler nedir ? Simens fiyat lis-
tesinden yararlanabilirsiniz.GRUP ARGE,
KAEL ve ENTES sitelerinede bakabilirsiniz
 
Lisans bitirme projesi kapsaminda ultrason terapi cihazi tasarlamaya calisiyorum. Devrede dc konvertör kismiyla 24 v dcyi 100 v'a yukseltmem gerek sonrasinda 1:1 sarim oranli trafo kullaniliyor ve piezo malzeme trafonun cikisina bagli.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Geri
Üst