İzalatör kırıkları

Katılım
2 Tem 2009
Mesajlar
197
Puanları
1
Yaş
46
Bir tesis çift devre 3,5 km pigeon hat ile besleniyor. canlı hattaki direklerin zincir izalatör lerin baklaların çeyrek kısımlarında kırıklar, mesnet izalatör lerde kırıklar hatta bazı mesnet izalatörlerin sadece 1 baklası kalmış durumda bahsettigim tesis kojenerasyon tesisi olup Şarjlı havalarda şaltımızda ki Şebeke kublaj kesicisi açıyor. Bu kırık izalatör ler kuru ve Şarjlı havalarda tesisi kesin olarak etkiler mi çünkü bizim şebeke kublaj kesicisi röle ayarları çok hassas hemen açıyor TEİAŞ tm yi aradığımız da burası NORMAL diye tarafımıza bilgi veriliyor TEİAŞ tm deki kesicimiz nadiren büyük arızalarda açıyor.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İzolatör zaten kelime olarak izole etmekten geliyor ; bu malzemelerin bakla bakla olmasının sebebi hikmeti hem elektriğin yolunu uzatmak ; hemde izolasyon direncini arttırmak ; parçalanmış ya da dağılmaya yüz tutmuş bir izolatörün izolasyon direncinin eski değerinde olmasını beklemek de heralde hayal olur. Bu noktada da fahri bey kesinlikle haklı.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,254
Kullanıcılar
449,841
Son üye
nazoyata

Yeni konular

Geri
Üst