İyontoforez Cihazı

merhaba, devre şemasını gonderırsenız memnun olurum şimdiden tesukkurler
adress :************
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
iyontoforez için plc ye gerek yokdur bende bir yıl önce arkadaşıma yptım ama hala çalışıuormu diye sormadım.

bir adet trafo 48v luk bunu doğrultuyorsunuz sonra bir transistorlü ve potaniyometreli sabit akım kaynağı yapıyorsunuz. potu pedal olarak yaparsanız ayağınızla kontrol edersiniz. (0-20 ma) 25 e dayanamazsın canın yanar denedim :)

elektrot felanda gerekmiyor. bir adet bakır çubuk bir adet plastik kap bir adette kolunuza cilde bağlanacak bir kablo daha

eksi kutbu suyun kaptaki suya daldırın artıyıda kola bağlayın. pedala basmadan önce derin nefes alın :) korkmayın bişey olmaz

pedala basarak akımı yavaş yavaş arttırın suyun rengi klorlu su gibi olacaktır ve o klor gibi görünen iyonlar derinizdeki gözeneklerin içine doluşmaya başlar ve gözenekler tıkanır. ve terleme durur. ama kalıcı olmaz. (aynı etkiyi denize girince duş almazsanızda gün boyu hiçbir yeriniz terlemez deniz tuzları sayesinde ) elektron ve iyon akışı herzaman - den + ya doğru olacağından iyonlar elinize yada ayağınıza hücum eder. tam tersi bağlayınca nolur diye sormayın denemedim ama bişeyde omaz daha çok ter atmazsınız heralde.:)

elektrolizde sanayide böyle yapıılır aynı tekniktir. baskı devre delik içi kaplama, statik boyama,metal galvaniz kaplama vs...
 
Arkadaşlar iyontoforez cihazı bildiğiniz dc gerilim kaynağıdır. Bazı cihazlar 40 khz lik pulslar kullanır. 0 - 80 mA akım verir. Elektrotları karbon elektrot olarak 2 adettir. Terleyen uzuv el ise + elektrot omuza - elektrot ise suyun içine bırakılır. Suyun içine bir miktar bakır hidroksit koyulur. Akım bakırhidroksit iyonlarını deri altına taşır. Bu da aşırı terlemeyi önler.
 
bu cihazın devresi bana da lazım arkadaşlar yardımcı olabilecek var mı ?
 
Elektroliz yoluyla deri gözeneklerinde,metal tuzlarının ayrışmasıyla,deri yüzeyinde biriktirilmesi işlemiyle yapılan bu tedavi şeklinin,elektrik akımı uygulanmadan yapılanı,daha doğrusu 3-4 yıl öncesinden elimde kalmış, "Pedi Flex 44 ayak kremi" şeklinde tek kullanımlık bir numunesi de mevcuttur.Krem,içerisinde vazelin,sıvı parafin,çinko oksit,talk,pantenol allantoin,metil paraben parfümü şeklindeki değişik malzemelerle karıştırılmış olan toplam 4 gr.lık bir terkibi barındırıyor.Tek kullanımlık ve ayaklar yıkandıktan sonra, verilen pamuklu çorabıyla, yatmadan önce uygulanacak kremle,bu pamuklu çorabın da 24 saat çıkarılmaması gerektiği de kullanım şeklinde ayrıca yer almakta.

Aslına bakılırsa,buradaki yöntem de,iyontoforez yöntemine benzerdir,ama elektrik akımıyla elektroliz olayına girilmeden,yalnızca pomad şeklinde bir kremin,temiz deri yüzeyinden uygulanacak terkibin,diffüzyon(yayınma)yoluyla deri gözeneklerine (Deliklerine)ZnO bileşiğinin nüfuz edip biriktirilmesi amaç olarak hedeflenip alınmış göründüğü kadarıyla.Yumuşatıcı etkide bulunabilen diğer bileşenler de,ZnO'in deriye nüfusiyetini arttırmak amaçlı konulmuş olabilir.Ama bu uygulamanın da,yine geçici bir çözüm sunabildiği,çünkü yalnızca 44 güne kadar sınırlandırılmış,ayak terlemesine,kokmasına geçici bir çözüm sağladığı da ayrıca ilacın dış kutusunda belirtilmiştir.

Sonuç olarak şunu söyleyebilirim ki,her iki uygulamada da,ZnO veya CuO(CU(OH)2'den ayrıştırılan)bileşiklerinin,deri gözeneklerinde belirli bir süre tıkama yapabilmesi amacıyla biriktirilmesi yoluyla geçici bir süre bizlere çözüm sunmaktadır.Ömür boyu olan bir çözümü de ayrıca söz konusu değildir.Saygılarımla.
 
arkadaşlar cihazın devre şemasını paylaşabilecek olan var mı?
Sayfada paylaşırsa çok güzel olur.
 
Vücudun doğal tepkisine müdahale etmemek lazım, eğer hastalık var ise (ateş) hastalık iyileştirilmedilir (ateş söndürülmelidir); belirti ve sonuçlarını örtmek (ateşten oluşan dumanı gizlemek) sağlıklı değildir.

Hayatımda varlığını öğrendiğim en büyük 5 insandan birisi; Royal Raymond Rife dır. Elektroteapinin babasıdır. Yöntemlerini kavrayamamanız durumunda, Kolloidal gümüşü şiddetle öneririm.

Gümüş, en güçlü antibakteriyel ajan ve bağışıklık sistemine takviye getiren bir aracıdır.

Bakır karaciğer ve beyin için yıkıcı özelliklere sahiptir, yani lazım olan az miktarı; az miktar aşıp aşmadığınızın garantisi olamayabilir :)

Ziraatte metal suları ile yapılan bitki-çiçek-ağaç temizleme yolları vardır, ama insan da iş ciddi değişiyor.

Bakır yerine gümüş öneririm :)
 

Forum istatistikleri

Konular
127,960
Mesajlar
913,921
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst