İyontoforez Cihazı

EleCtRox_

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
28 Eyl 2006
Mesajlar
487
Puanları
6
İYONTOFOREZ CİHAZI

10-20 seanslık,10-40 dakikalık terapi süresi uygulanarak el, ayak ve koltukaltı terlemelerinin tedavisinde kullanılan yöntem uygulayıcı bir cihazdır.
Uygulanan tedavi akımı 0-25mA arasında ayarlanabilir.Displayr17; de 00-99 değerleri arasında ayarlanabilen ve 0-25mAr17;e tekabül eden birim değeri gözlenebilir.
Elektrik kaçaklarına karşı korumalıdır. Ayak enfeksiyonları, mantar ve egzama tedavisinde de etkin bir yöntemdir.
Uygulanan bölgede kolay ve çabuk dezenfeksiyon sağlamaktadır. Cihazın kontrolü, ikinci kişiye gereksinim duymaksızın el terapisinde ayak pedalı ile, ayak terapisinde el ile mümkündür.

AŞIRI TERLEME NEDENLERİ
r6; Troid bezi fonksiyon bozuklukları. (guatr)
r6; Tüberküloz (verem) gibi kronik enfeksiyon hastalıkları.
r6; Bayanların menopoza girdikleri dönem.
r6; Tümör hastalıkları.
r6; Şeker düşmesi veya çıkması.
r6; Obezite. (şişmanlık)
r6; Nörolojik faktörler.
r6; Psikolojik faktörler.
Terleme şikayeti olan kişilerin dahili bir kontrolden geçirilmesi gerekir.
Nedeni olmayan el, ayak ve koltukaltı terlemelerinde ise basit bir tedavi yöntemi olan r0;iyontoforezr1; çok büyük faydalar sağlamıştır. Son yıllarda yapılan çalışmalar bu yöntemin %90r17; lara varan bir başarı sağladığını ve diğer yöntemlere göre hem en etkin hem de kolaylık açısından çok büyük avantajlarının olduğunu göstermiştir. Bu tedaviden fayda görmeyen hastalara ağızdan ilaç tedavisi, bundan da fayda görmeyenlere cerrahi tedavi uygulanabilir.
İlaç tedavisinin ağız kuruluğu, denge bozukluğu, görme bozukluğu gibi ciddi sistematik yan etkileri vardır. Cerrahi tedavi ise göğüsten endoskopik yöntem ile yapılan ve çok da basit olmayan bir girişimdir.
TEDAVİNİN UYGULANMA ŞEKLİ
* Eller veya ayaklar yarısına kadar musluk suyu ile doldurulmuş iki ayrı kap içine sokulur.
* Kaplardan birinin içinde + diğerinde r11; elektrotlar bulunmaktadır. Cihazımızın ayarlanabilir özelliğini kullanarak elektrotlara hissetme eşiğimize kadar 0-25mA aralığında doğru akım verilir.
* Bu seanslar 10-20 gün ve 10-40 dakika olarak tekrarlanır. Seansların sonunda hastaların %90r17; ına varan bir kesiminde terlemede belirli azalmalar görülür.
* Daha sonra haftada bir defa yapılan seanslar terlemenin tekrar başlamaması için yeterlidir.
** Hamileler,kalp pili olanlar ve metal ortopedik implant taşıyanlar dışında herkese uygulanabilir
Formsante:
Siz de, koltukaltı, el ya da ayaklarınızda oluşan aşırı terlemeden yakınıyorsanız... Üstelik bir de terleme sonucu ortaya çıkan kötü kokular nedeniyle, sosyal ve iş hayatınız adeta bir kabusa dönüştüyse, üzülmeyin. Günümüzün modern yöntemleri artık aşırı terlemeyi kökünden kurutuyor. Hangi yöntemin nasıl ve kime uygulandığını araştırdık.
Sıcaklarla aranız nasıl? En önemlisi de, bu mevsimin en büyük sorunlarından biri olan terlemeyle. Yoksa siz de, deyim yerindeyse "durduk yerde" aşırı terlediğinizden mi yakınıyorsunuz? Bu sorununuz karşısında sık sık duş alıyor, kozmetik ürünlerinden medet umuyorsunuz ama nafile. Ne yaparsanız yapın, aşırı terlemenin önüne geçemiyorsunuz. Sorununuz sadece terlemek olsa yine iyi. Bu sıkıntınıza bir de, koltuk altı ve ayaklarınızda oluşan kötü kokular da ekleniyor doğal olarak. Dans etmek ve fitness salonunda spor yapmak sizin için artık bir kabus dönüşüyor. Aslında aşırı terlemeyi dert etmeniz gerekmiyor. Çünkü, günümüzün modern bilim dünyası, bu sorununuzda da yanı başınızda. Üstelik, çok basit ve canınızı yakmayan yöntemlerle! Hangi yöntem, nasıl bir çözüm sunuyor? Hangisi, geçici hangisi kalıcı çözüm sağlıyor? Acıbadem Hastanesi'nden Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Aslı Nar ile Estetik ve Plastik Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Dr. Nuri Battal aşırı terlemenin nedenlerini ve teknolojik çözümlerini anlatıyor.
Koltuk altları, eller, ayaklar...
Yaz mevsiminde ortaya çıkan en büyük sorunlardan biri hiç kuşkusuz ki terleme...Havanın sıcaklığına, yaptığımız fiziksel aktiviteye ve ruhsal durumumuza bağlı olarak hepimiz terliyoruz. Aslında terleme tüm sağlıklı insanlarda olması gereken vücudun su, tuz ve ısı dengesini sağlayan fizyolojik bir olay. Yüzde 65'i su olan vücudumuz için terleme, metabolizmamızın sağlıklı çalıştığının ifadesi. Normalde bir insan günde 500 cc civarında sıvı kaybediyor. Vücudun bu sıvıdan daha fazla sıvı kaybetmesi ise "aşırı" terleme olarak nitelendiriliyor. Terden en çok etkilenen bölgeler ise ter bezlerinin yoğun olduğu eller, koltuk altları ve ayaklar. Özellikle sıcak havalarda bu miktar daha da artsa da, genellikle bizi rahatsız edecek düzeylere ulaşmıyor. Ancak bazı kişiler var ki, onlar hiçbir aktivitede bulunmasalar bile terden adeta sırılsıklam oluyorlar.
Peki, bu kişilerin aşırı terlemesine hangi faktörler
Hastalık belirtisi olabiliyor!
Hamilelik, ergenlik ve menopoz döneminde aşırı terleme olması normal karşılanıyor. Terin salgılanması, insanlarda sinir sisteminde "sempatetik" denilen bölümün çalışmasıyla ilgili. Toplumun yüzde 1'inde, özellikle stresli durumlarda bu sistem aşırı düzeyde çalışıyor. Doğuştan olan ve özellikle stresin etkisi altında kaldığımızda aşırı çalışan bu sistemin nedeni tam olarak bilinmiyor. Aşırı terleme, aynı zamanda önemli sağlık sorunlarının kaynağı da olabiliyor. Öyle ki, diyabet, böbreküstü bezi ve tiroid hastalıkları, vücutta oluşan enfeksiyon kendini terleme ile gösterebiliyor. Dolayısıyla, aşırı terlemeden şikâyetçi olan kişilere bazı testler yapılarak, bu sorunun bir hastalık belirtisi olup olmadığının tespit edilmesi gerekiyor.

Yaşam kalitesini düşürüyor.
Vücut ısısının kontrolünü sağlayan terleme, pek çok kişinin hem özel hem de sosyal yaşamını olumsuz yönde etkileyen önemli bir sorun haline gelebiliyor. Çünkü, aşırı terleme bakteri üremesini kolaylaştırdığı için kötü kokuya da yol açıyor. Deodorant ve parfüm kullanımı bu kokunun oluşmasını bir derece azaltsa da maalesef tamamen ortadan kaldırmıyor. Ruhsal ve fiziksel sorunlara yol açan, sosyal yaşamı zorlaştıran aşırı terleme ellerde, koltuk altında, ayak altlarında, yüzde ve gövdede oluşabiliyor. Aşırı terleme ellerde oluştuğunda hem el ile yapılan işlerde güçlük çekiliyor, hem de sosyal yaşamda sorunlar yaşanıyor. Aşırı terleme ayaklarda oluştuğunda ise, ayak kokusuna neden olarak özellikle çorap ve kapalı ayakkabıların giyildiği soğuk havalarda kişiyi oldukça güç durumda bırakabiliyor. Terleme stresli durumlarda gelişiyorsa ve kişi terlemeden rahatsız oluyorsa kısır bir döngü içine giriliyor. Kişi terleyeceğini bilerek daha endişeli hale geliyor, endişe de daha fazla terlemeye neden oluyor. Bu kısır döngü de böyle sürüp gidiyor. Dolayısıyla yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve aşırı terlemenin bir hastalık belirtisi olup olmadığının tespit edilmesi için mutlaka bir doktora başvurmak gerekiyor.
Nedene göre tedavi uygulanıyor?
Günümüzün modern tedavi yöntemleriyle aşırı terleme rahatlıkla kontrol altına alınabiliyor. Tedaviye başlanmadan önce, aşırı terlemeye yol açan neden tespit ediliyor. Terleme sorunu olan kişinin kilosu inceleniyor, kullandığı ilaçlar gözden geçiriliyor, menopozda olup olmadığı araştırılıyor. Dikkat edilen bir başka nokta da, sorunun tiroid bezinden ya da böbrek üstü bezlerinden kaynaklanıp kaynaklanmadığı. Eğer bu tür sorunlar saptanmazsa, sempatetik sinir sisteminin doğuştan aşırı çalıştığına karar veriliyor. Tedavide ilk olarak genel tedavi yaklaşımları uygulanıyor. Kişiye terletmeyen kıyafetler giymesi, talk pudrası veya klorid içeren solüsyonlar kullanması gerektiği belirtiliyor. Bazı kişilerde sempatetik sinir sisteminin çalışmasını azaltmak ve böylece de aşırı terlemeyi önlemek için ilaç tedavisi uygulanıyor. Psikoterapi de, strese bağlı terlemenin kontrol edilmesinde kullanılan bir yöntemi oluşturuyor. Bu tedavilerle sonuç alınamazsa, aşağıda yer alan yöntemler uygulanıyor.
Acıbadem Hastanesi Bakırköy Endokrinoloji ve Metabolizma hastalıkları uzmanı Dr. Aslı Nar
Vücut ısısının kontrolünü sağlayan terleme, birçok kişinin hem özel yaşamını hem de sosyal yaşamını olumsuz etkileyen önemli bir sorun haline gelebiliyor. Normalde bir insan terleyerek günde 500 cc civarında sıvı kaybediyor. Piyasada satılan maddelerle giderilemediğinde ise terleme bir sorun olarak kabul ediliyor ve aşırı terleme olarak adlandırılıyor. Aşırı terleme bilimsel yöntemlerle başarıyla tedavi edilebiliyor.
Aşırı terlemenin nedenleri
Terlemenin insanlarda doğal olarak gözlenen bir olay olduğunu belirterek, aşırı terlemenin nedenlerini şöyle dile getiriyor:
r0;Terin salgılanması insanlarda sinir sisteminin sempatetik denilen kısmının çalışması ile ilgilidir. Toplumun % 1r17;inde bu sistem aşırı düzeyde çalışmaktadır. Bu durumun nedeni tam bilinmemektedir ve doğuştandır. Özellikle stresli durumlarda bu sistem aşırı çalışmaktadır. Genel olarak terleme, kış aylarında daha az rahatsız edici olmaktadır. Bunun dışında tiroid bezinin aşırı çalışması, böbrek üstü bezinden kaynaklanan bazı hastalıklar, şişmanlık, menopoz, ağır psikiyatrik hastalıklar ve bazı kanserlerin tedavisinde kullanılan hormonlar aşırı terlemeye yol açabilmektedirler.r1;

Ruhsal ve fiziksel sorunlar

Bakteri üremesini kolaylaştırdığı için aşırı terleme kokuya da neden oluyor. Ruhsal ve fiziksel sorunlara yol açan, sosyal yaşamı zorlaştıran terleme, ellerde, koltuk altında, ayak altlarından, yüzde ve gövdede oluşabiliyor. Dr. Aslı Nar, terlemenin ellerde olduğunda da ciddi sorunlara yol açtığını belirtiyor ve şöyle konuşuyor:
r0; Ellerde olduğunda hem el ile yapılan işlerde güçlük çekilmekte hem de sosyal olarak kişileri rahatsız etmektedir. Terleme stresli durumlarda gelişiyorsa ve kişi terlemeden rahatsız ise kısır bir döngü içine girilmektedir. Kişi terleyeceğini bilerek daha endişeli hale gelmekte, endişe de daha fazla terlemeye yol açmakta ve bu kısır döngü sürüp gitmektedir.r1;
Terlemenin nedeninin saptanması
Terleme tedavisine başlanmadan önce nedeninin saptanması gerekiyor. Terleme sorunu olan kişinin öncelikle kilo durumu inceleniyor. Aldığı ilaçlar gözden geçiriliyor. Hastanın menopozda olup olmadığı araştırılıyor. Endokrinoloji uzmanının yapacağı değerlendirme ile sorunun tiroid bezinden ya da böbrek üstü bezlerinden kaynaklanıp kaynaklanmadığı belirleniyor. Bu durumların hiçbirinde sorun saptanmaz ise doğuştan sempatetik sinir sisteminin aşırı çalıştığı kanaatine varılabileceğini belirten Dr. Aslı Nar, tedaviyle ilgili şu bilgiyi veriyor:
r0;Tedavide ilk olarak genel tedavi yaklaşımları uygulanır. Kişi öncelikle kıyafetini düzenlemeli ve daha hafif giyecekler giymelidir. Lokal olarak talk pudrası veya oldukça etkili olan aleminyum klorid içeren solüsyonlar mutlaka denenmelidir. Bazı hastalarda sempatetik sinir sisteminin çalışmasını azaltmak ve böylece de terlemeyi azaltmak için ilaçlar kullanmaktayız. Bazı hastalarda strese bağlı terlemeyi kontrol edebilmek amacı ile psikoterapi önermekteyiz.r1;
Uygulanan yöntemler
Dr. Aslı Nar, terleme tedavisinde son derece başarılı sonuç veren yöntemlerle ilgili şunları söylüyor:
İyontoforez : Bu yöntemde küçük su banyosu içinde el veya ayaklara hafif elektrik akımı verilmektedir. Sık tekrarlanması gerekmektedir. Hafif ve orta derecede terlemesi olan hastalarda oldukça iyi cevap alınmaktadır.
Botulinum toksini : Özellikle koltuk altı terlemesinde kullanılan bir maddedir. Aslında doğal bir zehirdir ve sulandırılarak tıpta çeşitli amaçlarla uzun zamandır kullanılmaktadır. Ter bezlerini çalıştıran sinirleri felç ederek etki göstermektedir. Oldukça etkili bir yöntemdir. Terlemeyi 3 ila 4 kat azaltmaktadır. Altı-12 ay gibi uzun aralıklarla tekrarı gerekmektedir.
Cerrahi tedavi : Ellerdeki ve yüzdeki aşırı terleme için önerilen tedavi şeklidir. Endoskopik transtorasik sempatektomi olarak adlandırılan teknikle koltuk altından bir delik açılıp akciğer bölgesindeki yüz ve ellere giden sinirlerin başlangıç bölgesi kesilmektedir. Ellerde yüzde 99 civarında başarı elde edilmektedir. Ayaklardaki terleme için bel bölgesindeki sinirlerin kesilmesi uygulanmaktadır. Sadece koltuk altı terlemelerinde koltuk altı ter bezlerinin alınması ile iyi sonuçlar elde edilmektedir.
 
Çok güzel ve ayrıntılı bir bilgilendirme olmuş. İyontoforez cihazı yapmak mümkün müdür?
 
.Çok güzel ve ayrıntılı bir bilgilendirme olmuş. İyontoforez cihazı yapmak mümkün müdür?

elektrotları bulabilirseniz
 
Son düzenleme:
elektrotlardan ziyade devreyi oluşturmak sorun olsa gerek
 
Yaklaşık 1 yıl önce yaptık hala çalışıyor .Kontrolör olarak siemens logo kullandık elektronik devre kısmının şemasını bulup gönderebilirim.

tmm olur gönderebilirseniz sevinirim.Rica etsem şu mail adresine gönderebilir misiniz *****************
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Yaklaşık 1 yıl önce yaptık hala çalışıyor .Kontrolör olarak siemens logo kullandık elektronik devre kısmının şemasını bulup gönderebilirim.

Uzun zamandır bekliyorum ne zaman gönderebilirsiniz??:confused:
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,849
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst