İyi Bir Kablo Nasıl Olmalı

abazali11

Üye
Katılım
9 Nis 2009
Mesajlar
23
Puanları
1
Arkadaşlar iyi bir kablo hangi özelliklere sahip olmalı... Nelere dikkat etmek gerekiyor bir kablo da....
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Standartlara uygun olmalı.İletken kesitinde,iletken malzeme kalitesinde,izolasyon malzemesinde sahtekarlık yapılmamış olması gerekir.
 
ayrıca seçilecek kablo sektörde öncü markalar olmalıdır ve kabloda kullanılan bakır elektrolikit olmalıdır izolasyon kablo gerilimine uygun olmalıdır.
 
standartlardan kastımızz tse... dimi.. bunun yanında tmm, direnç kesit uygun diyelim.... farzelimki.. elimizde yeni üretilmiş bir kablo varr neyine bakmalıyızz... nasıl anlarızz.. iyi bir mal veya kötü bir mal olduğunu...yada üretim aşamasındaa... kesitten izoleden başka nelere dikkat edilmesi gerekir

birde standartta olmayan bir çap özel bir çap diyelimm...bunun pvc sıcak çapını, kesitinin bir hesabı varmı... atıyorum 3x25+10 bunun kesiti ne olurr
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
kablo işine yeni girmişsin şuan için kabloyu eline aldığında anlaman biraz zor:)

kablonun iyi olup olmadığını ilk başta bakır çap ve tel sayısına bakarsın. ardından eğer direnç ölçerin varsa direncine bakarsınki elektrolitikliği iyi mi onu anlarsın. ardından pvc et kalınlığına bakarsın TSE standartlarına uygun mu ölçersin. ardından pvc nin kalitesine bakmak için çekme kopma testine tabii tutarsın. eğer 12.5 in üstündeyse pvc iyi diyebilirsin.

bunları bitirdikten sonra yoğunluk yanma testi vs. gibi testlere bakarsın.

arkadaşın biri öncü markalar demiş ama hiç alakası yok. yukarda anlattığım şeyleri doğru yapan bütün firmalar iyidir.

şunuda ekleyeyim bütün kablocuların(yaklaşık 750 adet) 2. kalite üreten firması vardır. buna hes öznur da dahil..
 
turgay arkadaş,senin verdiğin bilgiler çok harikaa.. 12.5 N/mm2 mi,birde bu yoğunluk yanma testi, halojen kablolar içinmi yapılıyorr...yoksa bütün kablolar içinmi... sanırım fırın içinde gerçekleştiriliyorr... biraz onun hakkında bilgi verirmisin.. bide sen işin hangi bölümündesin?üretim kalite kontrol vs..??

yanma testi her kablo için yapılır ama halojen free kablolarda daha fazla dikkat edilir. fırın olayıda hepsi için geçerlidir. ben halojen free kablo üretmiyorum ve bu güne kadar hiç bir TSE denetmeni benden yanma testi istemedi. ilk başta bakılacak şey direncidir. sonra pvc et kalınlığı ve çekme kopma testidir. ben firma sahibiyim her konuyla ilgilenmeye çalışıyorum.

bide mesela bunların dışında ne gibi incelikleri var meselaa üretim kısmında.. diyelimki, bir malın üretilmesi istendi... ben neleri bilmeliyimki... şöyle şöyle yapıcaz diyebileyimmm...

ilk başta bir mal istendiğinde hangi makinalardan geçeceğini bilmen lazım. onları öğren gerisi zamanla gelir zaten
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,918
Kullanıcılar
449,607
Son üye
sinan343834

Yeni konular

Geri
Üst