İsteklerin Arkasında Durmak...

Size katılıyorum,insanlara teşekkür etmesini bilmeyen ALLAH'a şükretmesini de bilmez.Belkide bilgiye çok kolay ulaşmanın verdiği rehavet ile bazıları zorlukları yaşamadığı için bilginin kıymetini bilmiyorlar veya benciller.
 
haklısın.Dönüşlerin olması veya sorunların nasıl çözüldüğünün bildirilmesinin faydalı olacağını düşünüyorum
 
Marifet iltifata tâbidir. Kesinlikle haklısınız. En azından bir teşekkür etmeliler.
 
çoğu zaman kişiler lazım olduğunda birçok forumda arıyor soruyor daha sonra yazdığı sorduğu forumlara geri dönmüyor ama yinede biz cevaplayalımki aynı sorunla başkası karşılştığı zaman çözümü burda buluyor
 
Her Zamanki olan şeyler herkez istedigini alınca arkadasına bile bakmıyor işin açıgı bu ;) verılen emege saygı yok
 
evet arkadaşlar hayatın her safasında karşılaşıyoruz böyleleri ile bu durumda denecek tek şey
İYİLİK YAP DENİZE AT BALIK BULMAZSA HALIK BULUR
 
Öncelikle, bu konuyu burda açıp açmamakda tereddüt ettim, ama en cok takıp ettiğim konular burada oldugundan burayı uygun gördüm.

Formumuzun amacı, öncelikle paylaşımdır.Buraya katılan her arkadaşım, bunun bilincindedir. Zaman zaman katılımcı arkadaşlarımızın, bilgi, çizim, döküman vs. ihtiyaç ve istekleri olmaktadır.

Bir çok arkadaşım gibi bende, paylaşım zevkinin farkında oldugumdan, bilgim olanlarda iletmeye calısyorum. Bazen çizim isteği olan arkadaşlarımız oluyor. Takdir edersinizki, çizim sadece karalamak değildir, yılların verdiği birikim ve tecrübenin paylaşımıdır.

Kısaca, son zamanlarda, çizim yoluyla yardım isteyen arkadaşlarıma, bende yardımcı olmaya çalısdım ve foruma ekledım.

Ne yazıkki, yardım talebınde bulunun arkadaşlar, ya bır daha Foruma ugramıyor, ya ısteğine verilen cevabı okuyor ama geri dönmüyor,en azından okudugunu belırtsede, yaptıgımızın veya paylaşdıgımz bilginin işe yarayıp yaramadıgını bilsek, varsa eksik noksanlarımızı görsek ve en önemlisi teşvık olsa nasıl olur. Belkı yazdıgımız çizdiğimiz yanlış, eksik olabilir. Doğrusunu tekrar paylaşsak nasıl olur..
Forum için olumsuz etkileri olan bir konuya değindiğiniz için çok teşekkürler. Sorunu çözülen cevabı alıpta teşekkür etmeyi bırakında birdaha foruma giriş dahi yapmayan birçok üye var. Bence bu durum teşekkür yada şükretmekle alakalı değil. Bazı insanlar forumun amacını, teknik mesleklerde tecrübe ve bilgi paylaşımı değilde, sorunların cevabını veya sorunların çözümünü bedavadan anlatacak öğretecek süperkahramanların cevaplamak zorunda olduğu bir platform sanıyor. Benim foruma üye olmamın iki sebebi var. Kısaca özetlemek gerekirse
1) benden daha tecrübeli, bilgili yada sorunumu daha kolay çözebilecek kişilerden destek almak.
2) bilgi yada tecrübemle yardımcı olabileceğim üyelere en azından yol göstermek.

Fakat ;
Ketenpereyle lise son sınıfa kadar yada yüksekokula gelmişte branşından zevk almayan yalnızca yüksek not almak için soru soran,

Mesleğiyle alakadar olmayan bir konuda sırf teknik servis çağırmadan önce belki basit bir çözümü vardır kendi yapabilir diye çamaşır makinesinin bilmemnesi çalışmıyor neden yapar acaba diye soran

Temelden hiçbir bilgisi olmayıp hiçbir araştırma yapmadan ticari amaçla herhangi bir makine kurulumu yapımı onarımı ile ilgili detay vermeden nasıl yaparım liste verirmisiniz gibi sorular soran

Hatta bunun cevabı şu kaynakta oradan araştır o zaman soruyuda çözersin şemayıda çizersin dediğimizde bize tavır takınan

Ve buna benzer daha birçok konuda forumun amacını aşan üyelerden ötürü birkaç kez forumdan üyeliğimi iptal etmeye karar verdiğim olmuştu. Bazen birbirimize yardımcı oluyoruz, bazen farklı fikirde olup anlaşamıyoruz kırıcı oluyoruz bazen de para ile satın alınamayacak bilgiye ulaşıyoruz, sonuçta ne olursa olsun forumdan memnunum ve birşeyler yazarken yada okurken mutluyum. Bahsettiğim beleşten çözüm peşinde olan kişilere direk cevap vermek yerine önce şuradan araştırabilirsin yada bunu anlaman yada yapman için şu alanlarda eğitim almış olman gerekir diye gerçekten cevabı hakediyormu diye yokluyorum. Bunlar gerçekten öğrenmek uygulamak isteyen hiçkimseyi hevesinden etmez yada hedefinden vazgeçirmez.

Bu platformda hiçkimse diğerlerinden üstün değil. Kiminin bilgisi çoktur, kiminin cözüm yöntemi uygundur, kiminin tecrübesi çoktur kiminin ise aklı tazedir kimsenin bakmadığı açıdan bakar çözümü bulur.

Nacizane tavsiyemdir;
Eğerki her sorulan soruya direk cevap verirsek bu sorunlar hem büyür hemde forum amacını aşar. Özellikle acemi yadaa genç yeni başlayan kardeşlerimize direk çözüm yerine yolu göstermek yada kaynak belirtmek, kardeşlerimizin hem mesleki ve sosyal gelişimi için, hemde daha tecrübeli üstadların dahi bilmediği konular hakkında bilgi edinmelerine olanak sağlar diye düşünüyorum.
 
Bir fikir öne sunmak istiyorum.

Açılan yardım konularına belirlenen gün sonuna kadar herhengi bir cevap gelmediği takdirde konuyu moderatörler açılacak olan bir başka yere taşıyabilirler.
Örnek: “Yardım Alamamış Konu Başlıkları

Forum üyeleri “Yardım Alamamış Konu Başlıkları” kısmına girip hem benzer konular açılmış mı diye kontrol edebilirler hem de cevabını bildikleri konular varsa onları cevaplayıp konuyu “Yeni Mesajlar” kısmında öne çıkarıp tüm forum üyelerinin tekrar görmesini sağlarlar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,100
Mesajlar
914,968
Kullanıcılar
449,800
Son üye
bukurt

Yeni konular

Geri
Üst