İnvertor ile motor korumak

Katılım
26 Eyl 2014
Mesajlar
121
Puanları
1
Yaş
39
Herkese merhaba, delta VFD-EL modeli İnvertor ile 200hz frekans motoru calistiriyorum. Motorun içinde termistor var. Motor isinirsa, motoru durdurup korusun diye konulmus. Ama invertorun hangi klemensine girecegimi çözemedim. birde delta invertorlerde motor koruma ptc ile oluyormuş benim bunu termistor ile yapmam gerekiyor. Nasıl yaparim acaba?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Merhaba kardeşim,

Şimdi şöyle bir durum var, motorların ısınması normaldir. Sen sürücüne motor etiket değerlerini (nominal akım, rpm, gerilim beslemesi vb.) bilgileri girersen sıcaklık derdini kafana takmana gerek kalmaz. Motor aşırı akım çektiğinde İnverter senin motoru korumaya alır. Motorun ısınması demek yüksek akım çekmeye başlamış demek. 200 hz oldukça yüksek bir frekans değeri. Burada kayda değer bir akım artışı yaşayabilirsin. o yüzden dikkat etmen gerekir. Bence motor klemensinde bulunan termistör uçlarını boş bırak bağlama.
 
.. iki çeşit termistör var.. ptc ve ntc tipi.
termistör ve ptc aynı şey yani..
 
Delta inverterde bağlantı prensip şeması aşağıdaki gibidir.

1000x1000_thumb_vfd022el21a_1.jpg



Bu şemada sol altta analog giriş ve buraya bağlanmış bir potansiyometre bulunmakta.

Deltanın sitesinde bu terminal şu şekilde ptc bağlantısı yapılarak ptc koruması yapılabileceği yazılmış. Ancak değerlerin ne olacağı dirençlerin hesaplanması ve parametrelerde ne gibi değişiklikler yapılacapı hakkında net bilgim yok. Uğraşmak isterseniz diye ekledim. Aşağıdaki resmin kaynağı ise şu linktedir. Soru cevap kısmında yazmışlar.

https://www.deltaww.com/services/FA...ID=2&itemID=&ID=1667&fid=2&mode=list&hl=en-US

150915_appMain_eng_pic003.jpg
 
Termistör ile transistörlü bir devre yapıp role cektirip rölenin kapalı kontağından invertorun anahtarlama ucuna gidebilirsiniz
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst