İnverter tavsiyesi

Katılım
7 Mar 2022
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
38
Merhabalar.
Yakınından dere akan arazim için aşağıdaki fotoğraflardaki sistemi sipariş etmeyi planlıyorum. Yük kontrol sistemi ile beraber imalatını sağlıyorlar.
Sistem 500 devir/dakika da 2,2KW üretebiliyor. Günlük elektrik tüketimim yaklaşık 45-48 KW. Fakat gün içinde ve akşam saatlerinde farklı tüketimler söz konusu. Gündüz saatlerinde tüketim az iken (bekleme konumundaki cihazlar, buzdolabı) akşam saatlerinde tüketimim artıyor (aydınlanma, ısınma, televizyon bilgisayar vs).
Hal böyle olunca depolamalı bir sistem kurmam gerektiğinin farkına vardım. 12/24/48w 200 amperlik bir sistem kurmam gerekiyor.
Piyasada farklı tip inverterler var ama bunların çoğunluğu güneş veya rüzgar türbini ile çalışmak üzerine kurgulanmış.
Tüketimin yoğun olduğu saatlerde 2,2 KW yi alternatörden fazlasını ise akülerden çekebilecek bir inverter ne önerebliirsiniz?
Tam sinüs hybrid inverter mü ihtiyacım olan?
 

Ekli dosyalar

  • pelton türbin ve alternatör.jpg
    pelton türbin ve alternatör.jpg
    93.8 KB · Görüntüleme: 6
  • pelton türbin.jpg
    pelton türbin.jpg
    355.2 KB · Görüntüleme: 6
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,556
Kullanıcılar
449,916
Son üye
adil.degirmenci

Yeni konular

Geri
Üst