İnverter Tavsiyesi

Katılım
14 Ara 2020
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
34
Herkese selamlar, hobi bahçesinde kullanmak amacıyla 12v>220v-1000W inverter almayı düşünüyorum. Bütçem 600 lira kadar; ilk olarak bu fiyata önerebileceğiniz marka model var mıdır? İkincisi ise inverter alırken dikkat etmem gereken noktalar nelerdir? Yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler, iyi akşamlar.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Merhaba hayırlı akşamlar.
İnverter alırken dikkat edilmesi gereken hususlardan birisi tam sinüs mü modifiye sinüs mü olmasıdır.
Ama hobi bahçesinde kullanacağınızı varsayarak tam sinüs olmasına gerek yok sanırım.
İkinci olarak ise inverter dan çekeceğiniz maximum akım ön plana çıkıyor.
Kullanacağınız cihaz ekipman vs toplamda kaç watt akım çekiyor bunu bilmek te fayda var.
Örneğin 750 ila 800 watt akım çekecekseniz 1000 watt inverter işinizi görür.
Ama almışken bir kere almanızı ve ileriye dönük planlar yaparak 1500 watt civarı modifiye sinüs bir inverter almanızı tavsiye ederim.
Marka olarak mexxsun firmasından aşırı derecede memnun kaldığımı belirtmek isterim.
Gerek garanti servis vs gerek muhatap bulma konusunda mexxsun gerçektenkten güzel.
Ben size fikir ve öneriler sunmaya çalıştım.
Yinede son karar elbette sizin.
İşini rast gelsin.
 
1000-ila 2000 watt arası modifiye sinüs işinizi görür, tabii kullacanağız cihazları yazarsanız biz daha çok bil verebiliriz,( küçük televizyon, buzdolabı, hidrofor gidbi)
 
Paskomya'nın dediği gibi kullanılacak cihazlar çok önemli. Tam sinüs ile kare dalga diğer adıyla modifiye sinüs arasında seçim yapmada. Tam sinüs evinizdeki Şebeke hattı gibi enerji verirken modifiye sinüs de bazı cihazlar için uygun olmayan harmoniklerle besleme yapar. Bu da cihazların ya hiç çalışmamasına ya verimsiz çalışmasına yada birtakım arızalar oluşmasına yol açar.
 
1000-ila 2000 watt arası modifiye sinüs işinizi görür, tabii kullacanağız cihazları yazarsanız biz daha çok bil verebiliriz,( küçük televizyon, buzdolabı, hidrofor gidbi)
Elektronik cihazlar için modifiye sinüs zamanla zararlı olabilir ve arızaya sebep olabilir.
Bende mexxsun'un 300 watt tam sinüs invertörü var, soğutma fanı devreye girdiğinde biraz sesli çalışıyor. Harici bir yerde konumlanırsa muhtemelen rahatsız etmez. Bu arada tam sinüs invertörler biraz daha pahalıdırlar.
 
Teşekkür ediyorum yanıtlarınız için, ufak bir buzdolabı, televizyon ve radyo gibi ufak ev aletleri kullanmayı düşünüyorum.
 
Bendeki 300 watt tam sinüs invertör aynı zamanda belli bir milisaniye dremaj/kalkış akımı için 600 watt'a kadar dayandığı söyleniyor fakat bahsettiğiniz küçük boydaki 90-110 watt civarı güç çeken mini buzdolabını çalıştırmadı. Aynı buzdolabi 1500 watt modifiye sinüs invertörle sorunsuz çalıştı. Bu tür ilk kalkıştaki 10 kata kadar yüksek ani akımı karşılayacak bir invertör seçmeniz gerekiyor. Ayrıca o tür buzdolapları için biraz pahalı olsa da dc kompresör değişimi ya da ek kondansatör ile kompresör kalkışında modifiye ile daha düşük watt invertörlerle (ya da soft starter) de çalıştırmak mümkün olduğu söyleniyor. Bendeki dolap emanet olduğundan sahibine teslim ettim, daha fazla deneme şansım olmadı.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,165
Mesajlar
915,601
Kullanıcılar
449,930
Son üye
oguuz680

Yeni konular

Geri
Üst