İnverter PID Kontrol Merkezi Soğutma Sistemi

Katılım
24 Haz 2009
Mesajlar
45
Puanları
1
Merhaba arakadaşlar pıd invernter kontrollu merkezi soğutma sistemi yapan oldumu veya gören oldumu.veya bu sistem üzerinde çalışan arakadaşlar varmı
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Öncelik PDI değil PID bunun açılımı

P = Propertional Oransal demek

I = İntergral Adımsal demek

D = Derevity Tetiklemeli demek

PID invertör piyasada zibil ABB,Scheinder,Fuji,KIMO sen marka ve model belirtir ise sana uygun olup olmadığı konusunda yardımcı olurum.
 
Schneider ATV21 ,büyük kW de ATV61 , dijital I/O lu basit bir otomasyon yapman gerekirse ATV32 kullanabilirsin. Hepsine hazır PID kontrol seçenekleri var. Mesele bütçen..
 
abb de 4000 bölümünde pıd ayarları var onlardan uygulayabilirsin fakat uyku modunu kullanma cünkü kompresör un minumum yağlama basıncını mutkala sağlamalısın . yoksa sistem yağlama yapmaz
 
Soğutmada invertör kullanacaksan mutlaka ve mutlaka bilen birine danış tasarruf yapayım derken kompresörleri eline alma.Sana tavsiyem invertörler ile ilgili 6 yıldır çalışıyorum 310 market te kullandım büyük tecrübelere sahibim kontroller olarak CAREL PCO XS kullan.
 
kontroller olarak CAREL PCO XS kullan.
ama basıç hatsı verirse cihazın parametre basınçdeğerlerini resetlemen lazım abb marka inverter kullanırsan sağlıklı olur ama pano kısmına su vb gibi sıvıların temasından kaçının yoksa 220\24 tafo bozuluyor.
 
Aaaah ah!
İşte profesyoneller klubü :cool:
Tam üzerinde konuşulacak bir konu. Bu konu hakkında sektörel bir dergiye makale yazıyorum. Bitince (Yayımlandıktan sonra tabi) buraya da veririm. @refrigation arkadaşımızın bu konu hakkında bilgileri var. Ama ben olsam mail üzerinden değil de bu platform üzerinden paylaşırım ki, bilmeyen ya da merak eden arkadaşlarımızda okusun-öğrensinler.
Şu anda 85 Hz çalışması yapıyorum. Çok yakında tamamlanacak. Test ünitesi 22 gündür çalışmakta. Her hangi bir mekanik sorun yaşanmadı. Ayrıca sahada ki bir merkezi grubumuzu da yüksek frekans ile sürmeye başladık. Field Feed Back de gözlemliyoruz. Böyle giderse her halde ilk defa standart 50 Hz bir kompresörü 85 Hz'de çalıştıran olucaz. Bir iki firmanın da bu iş üzerinde çalıştığını duyduk ama henüz başarı sesi çıkmadı.
Kolay gelsin...
 
merhaba arkadaşlar rack kontrol kullanmadan da sürücü lerde bulunan hazır makrolarla 3 compresörü yönete biliyoruz abb bu uygulamada acs 310 u öneriyor ve yaklaşık 4 yıldır alanyada non stop çalışıyor sistem master compresör yardımcılar eşit yaşlanır farklı güçlerde compresör uygulamalarında oldukca başarılı kafa boşaltma uygulanırsa sistem uzun yıllar hizmet verebiliyor .
şu 85 hz uygulaması dikkatimi çekti dorin 100 hz uygulamasını izlemiştim bozuk parayı presyon borusuna dikey olarak koyup şov yapıyodu ustalar yağlamada sorun çıkarmıyomu yüksek frekansda çalışması motorların .?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,913
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst