İnvertörün fazla ısınmasının nedenleri ne olabilir?

UfukizmiR ' Alıntı:
invertör motoru I/G çalıştırmak için gereken cihaz dimi arkadaslar..
by-pass nedir yaa arkadaş öle bi kelime kullanmış??
Sayın UfukizmiR !

By-pass kısaca şöyle diyebiliriz ;

Ana caddede çalışma yapılırken geçici olarak yan yolları kullanmak gibidir. Elektrikte ve sıhhi tesisatta da sıkça kullanılır.

Mesela bir motor besleme devresinde bulunan kontaktör veya termik rölenin arızalandığını varsayalım. Arızalı kontaktörün yenisi gelene kadar kontaktör giriş çıkışlarını köprü yaparak geçici olarak çalıştırmaya by-pass denir.

Sıhhi tesisat da ise çok sık bakımı yapılması gereken cihazların yanına by-pass tesisatı da yapılır. Örneğin bir su arıtma ünitesinin bakımı ve onarımı yapılırken, üniteye paralel bağlı by-pass vanası açılır, ünite vanası kapatılarak Bakım yapılır. Bu arada sistemde su kesilmemiş olur. HOŞÇAKAL
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
kimse soğutucu fandan bahsetmemiş benim başıma geldi arkadaş 2.2kw 220 girişli inverter aşırı ısı alrmı verip devre dışı kalıyordu ki fan arızalanmıştı tabi senin cihaz fanlımı acaba küçük güçteki cihazlar statik soğutmalı oluyor çünkü.ha bu arada inverterin çıkış voltajı ne ise motoru ona uygun bağlaman gerekli yücel cengiz arkadaşı dikkate alma 15 yıllık bobinajcı konuşuyor.o arkadaş yanılmış.
 
Arkadaşlar merhaba
Ben 12 v luk bir aküden 220 elektrik almak istiyorum ancak. bu alacagım 220 elektrik ile 1400 wolt luk bir elektrik süpürgesi çalıştıracagım. bu akü ne kadar dayanır ve nasıl bir inventör almam gerekir.
 
ayrıca yeni konu açmak istiyorum nasıl açabilirim.
 
I G çalıştrma zaten onda mevcut ama invertörün asıl amacı motorun istenen frekans ta istendiği gibi başlama ve bitirme gibi hasa noktaları ayarlama kabiliyetine mevcut şimdi ki asansörlerde de bu var asansörün hareketini ve durşunu bile hisstmiyoruz işte bunu invertör yapıyor eğer içini de merak ediyrsan yazabilirim
 
kolay gelsin hiç bişey yapmana gerek yok inverteri dağıt altında ıgbt yi görürsünn iletken silikondan sür topla çalışsın iyi çalışmalar
 
arkadaşlar bende 1 fazlı inverterler hakkında bılgı topluyorum odevım var elınde olan banada yollar mı msn me atarsa sevınırım [email protected] şimdiden tesekkurler
 
arkadaslar elimde omron 380 V invertör var ve 220 V ile bağlantı yapmam gerekiyor. invertör mü değiştirmem gerekio yoksa 220 V ile bağlantı olur mu_???
 
arkadaslar elimde omron 380 V invertör var ve 220 V ile bağlantı yapmam gerekiyor. invertör mü değiştirmem gerekio yoksa 220 V ile bağlantı olur mu_???

3faz 1 toprak girişi olan ve motor sürmesi için bu enerjiye ihtiyacı olan bir inverteri direk olarak 220 v ile çalıştıramazsınız:eek::eek: araya convereter koymanız gerekir... ama oda sağlıklı olmaya bilir bence inverteri değiştirin hatta forumda takası dedneyin derim size belki takasa gelende olur?:confused: böylelikle yeni inverter alıp para vermenize gerek kalmaz..:cool:.





başarılı çalışmalar...
 
Merhaba arkadaşlar,
elimde 220v gerçek 550 wattlık 5+1 ses sistemi var .Cihazı arabada kullanmak istiyorum acaba kaç vatlık bir invertörle beslemem gerekir.
Ayrıca Yedek akü kullanmam gerekiyormu.
teşekkürler
 

Forum istatistikleri

Konular
128,120
Mesajlar
915,176
Kullanıcılar
449,825
Son üye
yasargokdemir

Yeni konular

Geri
Üst