İNSAN VUCUDUNUN DİRENCİ NEKADAR?

radio

Üye
Katılım
18 Ocak 2010
Mesajlar
187
Puanları
1
arkadaşlar örneğin bi ampülün direci gerilim altında iken 5 ohm mesela /
peki insan vucudunun dayana bildiği gerilim 42 voltsa ve biz 35 veya 40 voltla
insan vucudu üzerinden akım gecirerek bi ampül yakmayı denesek bu insan vucudunun gösterdiği bi direnc varmıdır varsa nekadar olur veya o direnç nasıl ölçülür fikri olan arkadaşların
paylaşımlarını bekliyoruz:rolleyes:
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İnsan vucudunun değişik bölgelerindeki dirençler farklıdır. Kas sinir kan kemik ... dirençleri faklıdır. Bir organın çeşitli noktaları arasındaki direnç farklıdır. İnsandan insana direnç farlıdır. İnsanın ruh haline, içtiği suya yediği yemeğe göre, strese göre, terine yorgunluğuna göre ..... dirençleri farklıdır.

Elektrik akımına ilk direnç gösteren deridir. Deri kişiye göre değişmek ile birlikte 35-40 volt üzerinde yalıtkanlığı azalır ve akım geçişi başlar. Akımın çoğunluğu kan hücrelerini kullanarak (direnci en düşük yolu takip ederek) vucuttan geçer. Geçiş yolundaki kaslar 4-5mA den sonra akımı hisseder 20-25 mA den sonra istem dışı hareketler ve tehlike başlar. Örneğin kalp büzüşür ve açılamaz yani kanı pompalayamaz yada aşırı açılır patlar (akım geçişi anındaki kalbin durumu ne ise) Akım çok daha yüksek ise organlarda yanık oluşur vs vs...

2000 om alınması varsayılan deri direncinden dolayıdır. Kanın direnci çok çok düşüktür. 40 voltta yaklaşık 20mA eder (kaçak akım roleleri 30 mA dizayn edilir) Kişinin deri direncini aşmayacak kadar voltaj verirseniz ancak sızıntı akımları geçer lamba yanmaz. Deri direncini aşarsanız akım geçişi olur geçen akımın büyüklüğüne göre, akım yoluna göre ve insanına göre zarar oluşabilir (çarpılır). Elinize ve Dilinize değdirdiğiniz 9 voltluk pili göz önüne alınız.
 
Bu yolla birinin lamba yaktığını duymuştum. Herhangi bir çarpılma durumu olmamış ama akım değerlerini bilmiyorum.
 
yüksüz 35-40 v insana zarar vermeye bilir ama 40 v ile insan üzerinden akım geçişi olursa insana ciddi zararlar verebilir
 
akım kapar gerilim çarpar. akımı size fırlatılan taş , gerilimi ise o taşın hızı olarak düşünün. taş çok çok büyük fakat hızı da bir o kadar çok az ise bir şey olmaz. bir pili kısa devre eden telden çok büyük akımlar geçer fakat insanı çarpmaz. aynı şekilde meger ile yani 5000 volt ile çarpılan arkadaşlarımız oldu ama onda da akım çok az olduğu için yine etkisi çok yoktur.
 
R=p*l/A olduğuna göre dirençden ziyade iletkenlik katsayısı daha önemli
çünkü formüle göre uzun boylu bir insanın direnci daha yüksek
 
insan vucudundakı ıletkenlık bır bakır teldekı gıbı her mikronundada aynıya yakın bır degerde olamıyacagından ve bır mesele daha var ki hicbır ınsanında ıletkenlık katsayısı aynı olmayacagından bu sorunun cevabı varsayımdan oteye gıdemeyecektır :)
 
arkadaşlar insan vücudundaki statik elektriği nötrlemeye yarayan bir alet var mı bildiğiniz.piyasada bu tür bir mekanizma satan bir firma biliyormusunuz.
 
arkadaşlar insan vücudundaki statik elektriği nötrlemeye yarayan bir alet var mı bildiğiniz.piyasada bu tür bir mekanizma satan bir firma biliyormusunuz.
http://www.gizaysaglik.com.tr/urunresimler/manyetiktaban_b.jpg için Google Görsel Sonuçları
Bu linkte bir manyetik tabandan bahsetmiş ne kadar faydalıdır bilemem ama alabileceğimiz önlemlerin başlıcaları şunlar. Yünlü ve sentetik giysilerden mümkünse kaçmak, el yüz yıkamada sıklık, yani suyla olan irtibatı arttırmak (abdest almanın bu konuda büyük faydası vardır.) mümkünse toprakla temas.
Antimanyetik giysi kullanımı;
ANTİ MANYETİK özellikte çamaşır!
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,236
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Geri
Üst