İnovasyon ve Girişimcilik

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,205
Puanları
3,256
Konum
BURSA
İNOVASYON NEDİR?

v3fn4.jpg



İnovasyon, "yeni ve değişik bir şey yapmak" anlamındaki Latince "innovare" kökünden türetilmiştir . Türkçe karşılığı olarak kullanılan “yenilenme” denilebilir.

En basit tanımıyla inovasyon, farklı, değişik, yeni fikirler geliştirmek ve bunları uygulamaktır. Bu fikirler, daha önce çözülmemiş sorunları çözmek veya daha önce karşılanmayan ihtiyaçlara cevap vermek amacıyla geliştirilebilir. Ya da zaten var olan pek çok ürün ve hizmeti daha güzel, daha kullanışlı, daha çok insanın işine yarayacak hale getirmeyi amaçlayabilir. Bu fikirlerin hayata geçirilmesi ve ortaya ürün, hizmet veya iş yapış yöntemlerinin çıkarılmasıyla ve ardından bu ürün ve hizmetlerin satılmaya veya iş yapış yöntemlerinin uygulanmaya başlanmasıyla inovasyon yapılmış olur.

İNOVASYON ÖRNEKLERİ

Bir firma, yıkandığında buruşmayan, dolayısıyla da ütü gerektirmeyen kumaş geliştirip, üretir ve satarsa inovasyon yapmış olur. Başka bir firmanın daha iri, bol ürün veren, hastalıklara dayanıklı domates üretmek için domates tohumlarını geliştirmesi de inovasyondur. Diğer bir firmanın, insan sağlığı için yararlı bir yağ olan Omega 3 içeren yumurtalar üretmesi ve bunları çocukların ilgisini çekecek ve onları yumurta yemeğe özendirecek şekilde güzel paketler içinde satması da bir inovasyondur. Ya da bir hastane, hastalarının tahlil sonuçlarını İnternet’ten görebilmelerini sağlıyorsa, o da inovasyon yapmış olur. Ketçap şişesini ters çevirip, baş aşağı duracak şekilde kullanımını daha kolay hale getirmekte inovasyon’dur.

İnovasyon kelimesi bazen yaratıcılık ile karıştırılmaktadır. Türkçe’ye yenilikçilik veya yenilik olarak aktarılmaya çalışıldıysa da bu kelimeler inovasyonu ifade edememektedir.

İnovasyon, yeni fikirlerin ticari bir yarara dönüştürülmesi sürecidir. Yani yaratıcılığın, ticari ustalıkla birleştirilmesidir. İnovasyon geleceği yaratmakla ve sürdürülebilir kârlı büyüme sağlamakla ilgilidir.

İnovasyon basit anlamlı bir yenilenme değil, yenilenmenin kuramsal aşamasından başlayarak yenilik ürününü de içine alan ve pazarlanabilme niteliğini kabul eden bir süreç.

Beyin gücü, üniversite, planlama, olanaklar, sanayi, teknoloji, endüstri ve piyasa gibi tüm elemanlar inovasyonun içinde yer alan parçalardır.Neredeyse bir ülkenin bilim ve teknolojisinin tüm elemanlarını içine alması gereken inovasyon etkinliğinin yürüyebilmesi öncelikle toplumun her kesiminin ve iktidar erkinin olayı benimsemesi ve desteklemesi ile yürüyebiliyor.

GİRİŞİMCİLİK VE İNOVASYON

Girişimcilik, hayatın her alanında yaşamımızı kolaylaştıracak ve yaşam standartlarının kalitesini yükseltecek hizmetler için en önemli hamle olarak kabul edilebilir. Ancak mobil uygulama platformalarında bir kez bile güncellemeden kullanılmaz hale gelen yüz binlerce yazılım gibi, inovasyondan eksik kalan girişimler tüketicilere yarardan çok zaman ve para kaybı olarak beliriyor. Ancak bu ilişki tek taraflı değil, daima çift taraflı yürüyor.

İnovasyon terimi, 'yeni bir fikir, cihaz veya yöntemi' ve bu fikir, cihaz ve yöntemlerin geliştirilme sürecini temsil ediyor. 'Yeni' bir şeyi en iyi şekilde sunmanın yolu ise başarılı girişimcilikten geçiyor.

Yeni bir iş başlatmanın kısa tanımı olarak bilinen girişimcilik, inovasyonun tabanında yer aldığı gibi, başarısı için yine inovasyona ihtiyaç duyuyor.

Yeni bir çözüm veya ürün üretmek isteyen girişimler, bunu inovasyon sayesinde başarıyor. Örnek bir hizmet şirketi, müşterilerinin değişen taleplerini karşılamak için inovasyona başvuruyor. Yaşanan dönüşüm, şirketin geleneksel hizmetlerini bir kenara bırakması değil, tersine her zaman kullandığı kaynaklarla yeni ürünler ve hizmetler sunmasına imkan veriyor.

Ekonomik açıdan girişimlerin ayakta kalmasını sağlayan en önemli faktörlerden biri olan inovasyon, aynı zamanda bir işin ömrünün uzun olmasında ciddi bir rol oynuyor.

Şirketler, inovasyon kabiliyetlerini geliştirdikçe toplum içinde değişen trendleri ve çözüm sunma yeteneklerini de o kadar geliştiriyor.

İnovasyon, girişimciler için kolay para veya kısa süreli başarı değil, kaliteden ödün vermeden tüketici ihtiyacına cevap vermenin yöntemi olarak beliriyor.

Alıntıdır.Kaynaklar:


İnovasyon Nedir?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.

Forum istatistikleri

Konular
128,118
Mesajlar
915,146
Kullanıcılar
449,822
Son üye
hamidettin

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst