İNOVASYON FUARI, Yarın son gün...

elektrofizikci

Usta Üye
Katılım
30 Haz 2007
Mesajlar
1,185
Puanları
181
Yaş
39
600 yenilikçi teknoloji görücüye çıkıyor…
Türkiye’nin en yenilikçi patentli proje ve teknolojilerinin ilk kez sergileneceği 1. İnovasyon Türkiye Fuarı 1 Kasım Perşembe günü açılıyor.
Açılışını dünyaca ünlü inovasyon gurusu Lord Kumar Bhattacharyya ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Nihat ERGÜN’ün yapacağı 1. İnovasyon Türkiye Fuarı'nda, üniversite profesöründen ortaokul öğrencisine kadar her yaşta bilim insanının 600 buluşu sergilenecek.
01-04 Kasım tarihleri arasında Aktif Fuarcılık tarafından İstanbul Fuar Merkezi 9. ve 10. salonlarında gerçekleştirilecek 1.İnovasyon Türkiye Fuarı'nda, üniversitelerin teknoparklarında, Ar-ge merkezlerinde, atölyelerde ve her mekanda tasarlanan, prototipi üretilerek patenti alınmış buluşlar ilk kez sergilenecek. Tamamı Türk tasarımı olan projeler arasında elektrikli jip'ten kendi kendini karıştıran tencereye, deprem anında otomatik olarak açılan kapı kilitlerinden, beyin dalgaları ile hareket eden tekerlekli sandalyeye kadar birbirinden ilginç tasarımlar bulunuyor. Fuarda ileri teknoloji ürünleri ile gündelik yaşamı kolaylaştıracak icatlar bir arada gösterime sunulacak.
ABD, Almanya, Japonya, İngiltere, Fransa, İsviçre, Çin… gibi ileri teknoloji üreten ve ihraç eden ülkelerde, yıllarca düzenlenen, düzenlendiği ülkenin teknolojide geldiği en son noktayı göstermesi bakımından, büyük ilgi gören, yoğun ziyaretçi akınına uğrayan, hayatımızda kullandığımız bir çok ürünün ilk görücüye çıktığı, en yenilikçi teknoloji, proje ve buluşların sergilendiği, “inovasyon ve buluş” fuarlarının Türkiye halkası olacak 1. İnovasyon Türkiye Fuarı da, Türkiye’nin teknolojide geldiği son noktayı gösterecek.
1.İnovasyon Türkiye Fuarı, aynı zamanda tasarlayan, üreten, buluş yapan, patent alan ile, yatırımcı, sanayici ve girişimciyi aynı çatı altında buluşturarak, projelerin, tasarımların, buluşların ve patenti alınan ürünlerin, hızla sanayiye kazandırılması yönünde de önemli bir işlev görecek.
Fuar, 01-04 Kasım tarihlerinde 10:00-19:00 saatleri arasında ücretsiz ziyaret edilebilecek.
 
4 pervaneli helikopterler , kayıt yapan foto çeken ve görüntü veren hava aygıtları fuarda çok sık görülen parçalardan...

Manyetik alanla kablosuz şarj sistemleri standı..

Askeri amaçlı arazi araçları, uzaktan kumandalı, ver itransfer özelliği...


Yarın yine inşallah ordayım... güzel şeyler bulursam sizlere de haberdar ederim...:)
 
fuardan bir değişik ürün daha... damperli araçlar için eğim kontrol uyarı sistemi

kamyon dengedeyse sıkıntı yok. ama tehlikeli boyutta bi eğim kazandıysa hemen sesli ve ışıklı uyarıcılar devreye giriyor. hatta şoförün müdahalesini beklemeden damperi indirmeye başlıyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst