İndirimli elektrik kullanmak herkesin hakkı !

Katılım
29 Haz 2010
Mesajlar
8
Puanları
1
Elektrik piyasası kanununda serbest tüketici hakkı var. serbest tüketici hakkını kazanan tüketiciler birim fiyat bazında %30'a varan indirimlerle elektrik satın alabilirler. şuan için son bir yılda 100.000 kw/h (33.000 tl lik fatura ödeyenler) elektrik tüketenler bu hakkı kazanıyor. ocak 2011 sonunda epdk bu limiti yeniden düzenleyecek. Çok sayıda tüketici serbest tüketici hakkını kazanacak. Tüketicilerin dikkatine.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
33.ooo tl lik elektrik tüketende zaten serbest olsun bi zahmet yani:)))
 
üretimi teşvik için güzel bir uygulama,maliyetleri aşağı çekip rekabeti artırma,
 
aynen öyle. daha önce tek alıcı konumunda olan devlet vardı. şimdi satıcı şirketlerde çıkınca elektrik işi de borsaya döndü. Tek alıcının olduğu yerde kimse üretime işine yatırım yapmak istemezdi.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,578
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst