İndüksiyon Isıtma Projesi

12 volt 10 amper 120 watt guc demek. Isi cikisida bu gucte olacak. Buyuk bir demir parcasini isitmak isterseniz gucu yetmez yada cok gec isitir.
 
Herkese selamaleykum arkadaşlar benimde bir sorum olacak. Rusça indüksiyon devresi buldum yapmaya karar verdim eleman siparişlerini aliexpress üzerinden verdim burda çok pahalı olduğu için (burdaki 3-4 adet fiyatına oradan 10 adet alabiliyosun daha önceden tip3055 li ayarlı güç kaynağı yapmıştım onunda siparişlerini ali den verdim 10 adet 12 tlye aldım burdaki fiyatı 35 tlyi buldu) soruma gelecek olursam.
İnternette timer devresi buldum ve yapmaya karar verdim. Yapacağım indüksiyon için süreyi ayarlıcam otomatik kapanacak. Bu şekilde çalışmasını istiyorum. İnşllh yaparsam devrenin pcb çizimlerini de aynı bu kanaldan paylaşmak istiyorum.

İndüksiyon devre:

8a4mJ7.png


Zamanlayıcı devresi (programlanabilir)

DYNoav.png


İndüksiyona bu timer devresinin montajını yapmak istiyorum nasıl kontrolünü sağlarım indüksiyonun? İndiksiyon devresinin neresine monte etmeliyim bu timer devresini?
Vereceğiniz değerli cevaplarınızı bekliyorum teşekkür ederim şimdiden.
 
Arkadaşlar benim tahminim indüksiyn devrsnde s6 anahtarı yerine 1 adet indüksyon devresinin çalışma voltajında ve akımında bir adet transistör koyacağım 600v 40a bi transistör. Bu transistörün base bacağınada timer devresinden gelen kabloyu bağlayacağım. Sonuç olarak timer açıkken transistörün beyzine uygulayacağı voltaj ile 600v transistörün kollektöründen emiterine indksiyon devresine voltaj ve akım geçsin. Doğrumu. Lütfen öğretin bana bu mantığı yanmasın 20 liralık transistör.
 
Çok detaylı ve çok güzel anlatılmış denemeye deger ama aklıma bir soru takıldı 20-25 v değilde 12 volt 10 amper gücündeki trafo ile çalıştırabilir miyim acaba?
amperi yetmez, daha yüksek amperde trafo kullanman lazım
 
Arkadaşlar tamam sıkıntımı röle ile hallettim. Bi sorunum daha var. Devreden 2 katı güç almam için devreyi yapan mühendis "yarım köprüden tam köprüye geçerseniz 2 katı güç alırsınız" diyor. Bunun için tam köprü yapmamız gerekmiş. Yarım köprü olayını kavradım ama 4 mosfet olunca kavradım. Bu devrede 2 mosfet olunca inceledim kendi çapımda ama yarım köprü mantığını anlamadım 2 mosfet olunca. (Ki 4 mosfet olsa bile tam köprü nasıl yaparım onuda bilmiyorum) yardım edermisiniz bu konuda. İndüksiyon devresinde yarım köprüyü anlatabilirmisiniz ve tam köprü nasıl yaparım. Lütfen yardımcı olun.
 
Mrb. Rezonans için cbb81 33nf kapasitör yerine farklı kapasitör kullanmam gerekiyor nedeni pahalı olması
Cbb81 33nf kapasitör bu kılıfta
p54b7J.jpg


Cbb81 kapasitör yerine 1600v 33nf polyester film kapasitör kullansam olurmu?
1600v 33nf polyester film kapasitör bu kılıfta
3O86X5.jpg


Veya damla tipimi diye geçiyor ne diye geçiyor bilmiyorum. 15kv 220 pf olanda var 2 kv olanda var
Şu kapasitör
RgyraZ.jpg

Bunların fiyatları iyi benim için fiyatta takılı kaldım düşüncelerinizi yazarmısınız? Tşkkürler
Yokmu yardım eden bi arkadaş
 
Son düzenleme:
eğer biraz maddi gücün varsa 50tl-100tl civarında hazır devre alabilirsin.Ha ben kendim yapcam diyosan al sana şeması Ekli dosyayı görüntüle 52206
istiyorsan daha basiti
180 khz indüksiyon ısıtıcısı

untitled.png
untitled.png


Çalışma bobininin (work coil) görünümü.

Devrenin Açıklaması

Bu devre, diğerine nazaran gerçekleştirilmesi daha kolaydır. Çok fazla eleman içermeyip, daha az karışıktır.
Giriş trafosu 20-25 volt, 1-2 Amper verecek nitelikte olması yeterli gücü sağlayacaktır.
Çalışma bobini resimde de görüldüğü gibi; 7 tur, çap 16 AWG yani 1,3 mm.'dir. Bu bobini 2,5 cm. çaplı bir plastik tüp üstüne sarıp elde edebilirsiniz. Sonra tüp yani üzerine sarılan karkası çıkardığınızda elinizde hava boşluklu bir çalışma bobini olmuş olacak.
Tank kapasitör de yine 294 nF/ 600 V. olacak şekilde kondansatörleri seri ve paralel bağlayarak elde edilebilinir.

Ads_z.png
image hosting jpeg


Elemanların Verileri
untitled.png
jpeg image hosting
untitled2.png
image hosting jpeg

BİDE ŞÖYLE BİR COİL KULLANIRSAN DAHA İYİ OLUREkli dosyayı görüntüle 52208
KOLAY GELSİN
İyi Günler hocam 180kHz İndüksiyon ısıtıcısında kullandığınız TIP141C ve TIP142C yerine önerebileceğiniz transistör var mı yardımcı olur musunuz?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
bdx53c ve bdx54c kullanabilirsin. 555 ençok 16 voltta çalışır . 24v x1,41=34v da yanar.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst