İndüksiyon bobini çalışması

Katılım
1 Nis 2013
Mesajlar
177
Puanları
1
Yaş
30
Arkadaşlar işyerinde 10*20 gibi demir lamalarını kolayca bükmek için indüksiyon bobini yapmak istiyorum ama forum da tam olarak bir devre bulmadım.
Nasıl birşey yapabiliriz...
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
zamanla tarım ilacı kapaklarını kapatan makinelerle haşır neşir olmuştuk ama 10*20 demir lama bükmek içim bayağı güçlü bir indüksiyon makinesi lazım ufak tefek şeyler olsa neyse ama 10*20 lama bayağı kalın malzeme şimdiden kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Ustam boyke birsey olsa bana yeter
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
zamanında uğraştıklarımız şişe kapaklarındaki folyoları kapatmak için kullanılan makinalardı bu kadar yüksek güçte çalıştığımızı hatırlamıyorum uzun zaman oldu o işi bırakalı.saygılar.
 
Internette de herhangi bir devre bulmadım. Mesela bu kadar güç için hangi malzemeleri kullanmalyum.Beslmesi ne kadar olmalı? Devresi nasıl olmalı?
Aliexpresse bakmadın sanırım 1KW satılıyor besleme bilgilerinden bahsediliyor.
 
Demirin içi dolumu yoksa profil gibi mi ? Eğer içi dolu ise ısıyı iletecek. Isıtmak çok zor.

Eğer içi dolu ise profesyönel bi devre lazım bu iş için ,

Rezonans kapasitörleri ve igbt lerin sulu yada yağlı soğutulması gerekiyor, Frekans yüksek olduğu için igbtler ısınır en az 20KW lazım ki o büyüklükdeki demir kızarsın ki baya beklemek gerekir.
İş görmesi için 100kw lazım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,127
Mesajlar
915,257
Kullanıcılar
449,843
Son üye
hvncrblt

Yeni konular

Geri
Üst