İnatçı Sistem Hoparlörü (Çözüldü 82. mesaj)

Konu Sah
CuteKawaiiRainbow2016
eskiden bios ayarlarını çok kurcalamış biri olarak bişeyler yazmak istiyorum. hatırladığım kadarıyla bazı bios ayarlarını kurcalayarak bişeyler yapılıyordu. ama laptoplarda nedense bios ayarlarında pek fazla seçenek yok gibi.
Ben de kendi bilgisayarımda en ince ayrıntısına kadar BIOS ayarlarını inceledim (hatta ekteki fotoğraftaki gibi "Advanced" sekmesini bile etkinleştirdim) ancak BIOS menüsünde sistem hoparlörü ile ilgili hiçbir şey bulamadım (ancak bunu hiç dert etmiyorum çünkü sistem hoparlörü ile müzik notası çalmayı 2,5 yıl önce bıraktım ve artık onun yerine 3B modelleme ile ilgileniyorum).
IMG_20230421_233147.jpg

Konu Sah
CuteKawaiiRainbow2016
O bir ses uygulaması değil :D
Sadece buzzer'i belli periyotlarla çalıştırma olayı.
Bisiklet kornasına ritmik bir şekilde basarak ta aynı şeyi yapabilirsin. Veya bir buzzere verdiğin voltajı belli aralıklarla tekrar edersen de aynı şeydir. :D
Sistem hoparlörü ile yaşadığım üzücü olaydan (sistem hoparlörü ile müzik notası çalıp videosunu yüklendikten birkaç dakika sonra yaşadığım telif kazasından) yıllar sonra resimdeki işaretlediğim bir BIOS ayarını (bip sesi ile ilgili olduğunu düşündüğüm bir ayarı) değiştirdim.

IMG_20230505_210348.jpg

İşaretlediğim ayarı değiştirdikten sonra BeepXP64 isimli linkteki bir sistem dosyasını resimdeki program (bu arada resimdeki uygulama sistem hoparlörünü periyodik olarak çalıştırarak müzik notası çalmayı sağlayan ve sistem hoparlörü bulunmayan bilgisayarlarda da ses kartının yardımıyla kullanılabilen bir uygulama) ile yeniden denedim ama sistem hoparlörü yine bana mısın demedi.

Picsart_23-05-05_22-18-41-909.jpg

Ayrıca o uygulamayı masaüstü bilgisayarda (Windows 11 bulunan bir masaüstü bilgisayarda) denediğimde ise resimdeki gibi sorunsuz bir şekilde çalıştı ancak anakartında sistem hoparlörü bulunmadığından dolayı (kasanın ya da anakartın yanında gelmediği için) BeepXP64 isimli sistem dosyasını deneyemiyorum.

Picsart_23-05-05_21-45-38-788.jpg

Ancak masaüstü bilgisayar için sistem hoparlörü bulabilirsem (eski bir kasadan söksem, sokakta yere düşmüş hâlde bulup yerden alsam, en kötüsü çöpten bulup alsam bile) o sistem dosyasını masaüstü bilgisayarda da denemeyi düşünüyorum.

Son düzenleme:
Konu Sah
CuteKawaiiRainbow2016
Yeni bilgisayarlarda sistem hoparlörü bağlamak için bağlantı yer alabiliyor. Hazır satılan sistem hoparlörlerinden alabilirsiniz.

Telif konusua gelince, kullandığınız şeylerin telif haklarını iyi araştırmanızı öneririm. Telif haklarını esnek olduğu veya kamu malı olarak içerik sağlayan birçok site var.
kı istenmeyen

Örnek olarak opengameart.org verilebilir. Buradan veya herhangi bir yerden birşey alıp kullanacaksanız, kullanacağınız şeyin lisansını iyi okuyunuz.
Alıntınız hakkında bir şeye değinmek istiyorum. Kardeşime ait olan (kardeş dediğimde aklınıza 4-5 yaşlarında bir çocuk gelmesin, yaşı çok daha büyük birisini kastediyorum) bilgisayarında (ekran görüntüsünü paylaştığım masaüstü bilgisayarda) dediğiniz bağlantı var ancak elimde sistem hoparlörü olmadığı (anakart kutularını karıştırmış, hatta kasayı komple kurcalamış olsam bile sistem hoparlörünü bulamadığım) için bunu yapamıyorum. Ayrıca o sistem hoparlörünü satın alabilirsem veya bir yerden bulursam hiç affetmeyeceğim ve o sistem hoparlörü ile yeniden müzik notası çalmaya başlamayı düşünüyorum (telif konusunda daha dikkatli davranmak şartıyla).

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
124,863
Kullanıcılar
444,211
Son üye
Zeki_c

Yeni konular