İnşaatta 3 işçi öldü, tekstil mühendisi tutuklandı..

elek

Profesyonel Üye
Katılım
24 May 2006
Mesajlar
2,911
Puanları
318
Tutuklanan kişi örneğin su ürünleri mühendisi de olabilirdi..veya biyolog veya atanamamış bir öğretmen vs...
maksat prosedürler yerine getirilsin ..
O inşaatın iş güvenliği uzmanı tutuklandı-Gündem- Gazeteport.com
 
Soma olayinda da bu durum gundeme geldi. İsletmeler bunyesinde is guvenligi uzmani bulundurmak zorunda fakat asil meslegi is guvenligi olan uzman kisiler yok. Hepsi devsirme sonradan kursa tabi tutularak olan uzmanlar.
 
Bazı işletmelerde baretsiz veya iş güvenliği malzemesi olmadan çalışma sahasına girenler işten çıkarılıyor.
Adamın savunmasına bakın "Vallaha koruyucu malzemeleri tek tek hepsine kendi elimle verdim" Ne yani takılıp takılmadığını Nikaragua ticaret bakanlığı mı denetleyecek !
Allah'ım Sabır.
Yazıklar olsun, üreten her zaman si....liyor....
 
İş güvenliği olayı atla deve bir konu değil tamamen mantık işi. Ancak bizim memleketimizde asıl sorun iş güvenliğini bilmek değil, idareci ve çalışanlarıyla o bilince sahip olabilmek ve uygulata bilmektir. Çoğu işveren işgüvenliğine, zaman ve iş gücü kaybı ve gereksiz masraf olarak bakmakta. Zihniyet değişmedikten sonra kötü sonuçlar kaçınılmazdır. İstedikten sonra herhangi bir üniversite mezunu kısa süre bir eğitim ve sınavın ardından bunu becerebilir. Sorun zihniyet ve uygulata bilmededir.
 
hepımızın yaptığı değılmı yasakları delmek 15 gün önce Eskişehir ankara yolunda emniyet kemerlerımızı takmadan gayet rahat gıdıyoruz ilerde çevirme olduğunu gorduk hemen kemerlerı taktık polisi kandıracağızya:)) polis kenara çektı evraklar dedı çıkardık buyurun komserım ceza yazacak dedı:)) ne cezası dedık kemerler takılı değıldı ceza 65 tl az ama enaz 200 tl olmalıydıkı benım yaşta ustelık bırı bıdaha hata yapmasın yollarda her yerde kamera sistemı var eskıdendı o polisi kandırmak bu bir örnek inşaatlarda baret emnıyet kemerı vs verıyorlar ama kullanan yok her işçiye bir denetımcı koysan yıne başedemezsın anlatmak ıstedığım içimizde olmalı denetım maden ocaklarında ben şahsen ınanmıyorum ocağın içinde çalışırken baret takıldığına baret takan kişide iş verımı %10 azalır görme açısını daraltır ben şahsen takmam madencı olsam guvenlıkçılerın kontrol ettıklerı ortamda göz boyamak için takılıyor kanaatındeyım benım dıkkatımı çeken baretler kırlenmış ama kiyafetler kadar değıl ocaktan çıkan işçilerın dişlerı parlıyor hertarafı simsiyah baretler okadar kirli değıl buda benım goruşum maden ocağında sota yerde çalışıyorsa işçi çıkarıp kenara koyuyor demektır şuda var baretler ekserı plastık devamlı kullanılırsa çizilecek kömür karası baretı simsiyah eder ocak çikişinda madencilerın dişlerı beyaz bırde baretler sarı veya beyaz
 
Bu inşaatta çalışan kişinin C sınıfı belgesi varmış, kendisi böyle söylüyor,
inşaat çok tehlikeli sınıfta olduğuna göre kanuna aykırı bir durum var sanırım.
A sınıfındakiler çalışabilir diyor kanun, kaçırdığım birşey mi var?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,477
Kullanıcılar
449,891
Son üye
Ercan29

Yeni konular

Geri
Üst