İnşaat ve elektrik elektronik mühendisliği

Yunus_cü

Üye
Katılım
15 Kas 2018
Mesajlar
22
Puanları
1
Yaş
28
Arkadaşlar çok şükür elektrik elektronik mühendisliğini bitirdim ve inşaat mühendisliği bölümüne girip girmemeyi düşünüyorum bunun bana katkısı olurmu sizce
 
tavsiye etmiyorum inşaat mühendisliği şuan bitmiş durumda sana tavsiyem makine mühendisliği okuman
 
Sallasan mühendise denk geliyor. Mühendislikten para kazanabilenler ultra donanımlı ve tecrübeli azınlık.
Memlekette iş yapan iki sektör vardır. 1) Gıda 2)Sağlık
Gıdada ticaret, sağlıkta doktorluk (cerrah).
800mlik caddede 4 tane künefeci var saat23'de ayakta sırada bekliyorlar.
Mühendis olacağına doktor ol, olamıyorsan hemşir ol milyon kat daha iyi.
Ticarete yatkın değilsen doktorlukta yapamıyorsan üniversitede kal akademik kariyer yap 200 tane üniversite var memlekette.
 
Yakında mühendislik pişmanlıktır diye kamu spotu yayınlarlar.

Ailenden devralacağın bir iş yoksa
okumayla bir şeyler yapmak niyetindeysen
@kral kobra nın dediği gibi yapmalı.
 
İkinci mühendislik niye okunuyor? Bunun gerekliliği ney tam anlamadım.

Boş kalmayayım okuyayım derseniz seçtiğiniz bölümün çokta bir espirisi yok ama o ihtisası öğreneyim o konuda piyasa da iş yapayım derseniz ikinci mühendislikten ziyade ilk bitirdiğiniz bölüm üzerine yoğunlaşın.

Böyle söyleyince kimsenin hoşuna gitmiyor ama Mühendislik fakültesini bitiren mühendis olmaz.Sadece mühendislik fakültesini bitirmiş olursunuz.O konuda mühendis denilebilmek için yaklaşık 10 sene için içinde çalış malı projelerde yer almalı nihayetinde önünüze gelen işi pratiğe dökecek kadar konuya hakim olmalısınız.Yoksa piyasa daha eline civata almamış Makine mühendisliği mezunu ile oturup iki lehim yapmamış elektronik mühendisliği mezunu kaynıyor.Şimdi bu adamlara mühendis demek gerçek mühendislere biraz hakaret gibi oluyor bence.
 
https://onedio.com/haber/bir-gelism...en-fazla-muhendis-mezunu-veren-10-ulke-730736

Aslında dünyaya göre bizim mühendis sayımız az. Sanırım bizim mühendislik mezunu vermede sıkıntımız yok da istihdamda sıkıntımız var ya da sadece yurt içini düşünüyoruz gibi geldi.

Diğer bir husus ise yabancı dil sadece İngilizce olarak düşünmeyin (hoş o bile genelde intermediate) diğer dillere de yatkın değiliz muhtemelen bu sebepten sektörü biraz geriden takip ediyoruz. Evet masraflı bir iş kendini geliştirmek ama en azından dil konusunda çalışma yapmamız gerekli.

Bir başka konu ise yukarıda tavsiye olarak makine müh. ol deniyor yanlış ülkedeki mak. müh. zaten yeterli bu olaya tekstil sektörü sendromu denebilir;
Ülkemiz halen tekstil konusunda en ucuz ülkelerden birisi neden derseniz ucuz işçilik ve firmaların çokluğu. Çünkü bir dönem tekstil kazandırıyor diye neredeyse her mahallede bir firma açıldı...

Benim yeni mezunlara tavsiyem yurt dışını da düşünsünler tabi ülkemizi de unutmasınlar :) Sonuçta bu dünya bizim memleket. Bir not daha yurt dışı derken illaki yurt dışına çıkmana gerek yok evdeyken de yurt dışına çalışabilirsin.

Bu yazıda amaç tek bir tarafa yönelim değil farklı hedefleri de işaret amacı var en doğrusunu ise sen seçeceğine eminim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,471
Kullanıcılar
449,890
Son üye
Ercan29

Yeni konular

Geri
Üst