İMMERGAS BACALI KOMBİ KULLANIM SUYU PROBLEMİ

mydearest

Üye
Katılım
29 Eki 2013
Mesajlar
11
Puanları
1
merhaba arkadaşlar,bi konuda yarımınıza ihtiyacım var.immergas bacalı nıke mini modeli kombi kullanmaktayım.son gunlerde soyle bır problemle karsılasmaktayım.kullanım suyu az ısıtmaya basladı.yanı sıcaklık ayarı 0-9 arası ayarlanabılıyor.öncelerı ayar dugmesınden 6 ya aldıgımızda su baya bı kaynar oluyordu neredeyse elımızı yakma sevıyesıne gelıyordu.ama şimdilerde sıcak ama eskısı kadar değil.normal sıcak.acaba problem nereden kaynaklanıyodur.temızlemem gereken Bakım yapmam gereken bır yer varmı.bu konuda yardımlarınızı beklıyorum.teşekkur ederım herkese.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Su akışında azalma varmı?

Eşanjörünüz kireçlenmiş olabilir. Temizliğinin yapılması gerekebilir. Ayrıca cihaznız modülasyonlumu bilmiyorum ama kullanım suyunu açtığınızda yakıcı gazı sürekli yakıyormu yoksa kısıp yada otomatik yapıyormu dikkat ettinizmi?
 
Su akisinda azalma yok.kullanim suyunu actigimda yakici surekli yakiyor.kisma olmuyor.1 ay once sicak su norusunun uzerinde ay seklinde akis sensoru var o arizalanmisti onu degistirdim.sonrasinda sicaklik azaldi.

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Dostum tahmin ettiğim sorun şu ..

Cihaz çalışıyor ama suyu ısındı görüp yakıcının ayarını kısıyor. yada yakıcınızı kısan her neyse su akışını az görüyor ondan kısıyor . Bu su akış sensörü nasıl bişey analog mu dijital mi? benim uğraştığım kombilerde yakıcı çıkış suyu sensörüne göre modüle ediliyor. Çıkış suyu ısınınca modülatör gaz geçişini kısarak sabit sıcaklıkta su çıkmasını sağlıyor. Sıcaklık sensörü ve akış sensörünüzü tekrar kontrol ediniz.

( tabi kombi ayarlarınızın doğru ve sıcaklığının doğru ayarda olduğunu göz önünde bulundurarak bunları yazıyorum )

Aklıma gelenler bunlar.
 
Yarim halka seklinde.sicak su borusuna oturtuluyor.bi bilezik gibi geciyor .orta gobeginde kicuk bir sivic var serkan bey.

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,969
Mesajlar
913,977
Kullanıcılar
449,614
Son üye
Canipk

Yeni konular

Geri
Üst