İlk nasıl çarpıldınız?

Mesleği elektrik olupta nasıl çarpıldığını anlatmak,kusura bakmayın ama abesle iştigaldir.Ne iş yaptığınızı bilmiyorsanız yapmayın kardeşim,cehaletin eğlencesi olmaz.Üstelik can tehlikesi vardır.Kurallara uyun,gerekli tedbirleri alın,doğru dürüst iş yapın,atlattığınız tehlikeleri de eğlenceli birşeymiş gibi anlatmayın.

Oncelikle burada yazan tum arkadaslar kendini bilen isini bilen felegin cemberinden gecmis mesleginin erbabi insanlardir. Cahil ler diger forumlarda var. Onlarla karistirmayin. Burasi kontrolkalemi.com forumu.


Ustamin birisi parmagindaki yüzük den dolayi çarpılmıs. Kissadan hisse ''yüzük takmamak lazim'' notu çıkartmak lazim. Ben kabloyu üşenip takimla soymak yerine agzimla soymaya calismisim . Kissadan hisse '' akilli olun''.

Hayret birsey. Bilmiyorsaniz yapmayin yazacaginiza dikkatli olun yazinda bir ise yarasin yorumunuz.
 
İnsanın gerek yorgunluktan gerek psikolojik yılgınlıktan dikkatinin dağıldığı ve saçmaladığı anlar oluyor . Bu durumlara geldiğini anlıyorsa bir teknik eleman kesinlikle ya mola vermeli ya da işi bırakmalıdır . Aksi halde insan normalde yapmadığı şeyleri yaparak başına kötü şeyler gelebiliyor . Ya da yaptığınız işte sizinle birlikte olan biri olmalı yaptığınız işi takip eden . Bu ikinci şıkka her zaman uyuz olurum . Ama olması çok makbuldür .
Çünkü elektrikte her zaman insanın ikinci bir şansı olmayabilir . Hepimiz çarpıldık küçük büyük gerilimlere ama allaha şükür hayatta ve işimizin başındayız . Bu noktada insanın kaza ve beladan muhafaza için duayı ve sadakayı da bırakmaması kendi hayrına olur . İnsanın alacağı tedbir de bir yere kadar . Sonrasını sonsuz kudret sahibine bırakmak lazım .
 
Corona virüs salgını (belası) için de aynisi geçerlidir, önce gerekli tebirleri almak insandan, bunun takdiri ise Cenab-ı Hak'tandır..

Dışarıya çıkmak Zorunlu Olmadıkça Evlerinizde Kalın Türkiyem.. Çok Güzel Günler Evlerinizde Sabırla Kalırsanız Elbette Gelecek..

Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Ben ilk çarpıldığımda zemin ile temasım olmadığı için ve sadece elim faza geldiği için fazla etkilemedi ama sağ kolum iyicene kasıldı. Sonraki çarpılmalarda ani reflekslerim kuvvetli olduğunu için çarpıldığımı hissettiğim anda elimi çeliyorum.
onun refleksle alakası yok sağ el kuralı
 
Çocukken radyonun nasıl çalıştığını merak edip büyüklere soruyordum.
Onlarda içinde küçük insanlar var deyip kandırıyorlardı. :)
Bir gün elime tornavida alıp arka kapağını söktüm.
Açma kapama anahtarının bağlantılarını tutmuştum.
Göremediğim küçük insanlar beni bir güzel çarptılar. :)
Parmağım su toplamıştı.
 
Küçükken prize fişi takacaktım. Taktığım an sanki gözlerime bir perde indi ve etraf bembeyaz oldu ve bir kaç saniye öyle kaldı. Gözlerim geri açılıp görmeye başladığında ise 3x2.5 kablonun ucu elimde prizde de fişi vardı. Allah herkesi korusun. Geri dönüşü olmayan bir şey.
 
Bu konu başlığı yanlış. En son nasıl çarpıldınız olsa daha doğru. Kaç kere sopasını yedim sayısını unuttum . Rabbim hepimizi korusun inşallah.
Evet...Sayısız çarpılmam olmuştur.

Tek hatırladığım; Yerden 1.5 mt. zıpladığım. (nasıl çarpılmaysa ...)
 
Son düzenleme:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,960
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst