İlk nasıl çarpıldınız?

Elektronik okuduğum için bir dönem TV servisinde staj görüyordum. Liseden bi kızdan hoşlanıyordum ve o serviste de beraberdik. EHT trafosunun anot kısmını söküp atlayan gerilimle hava atmak istedim gerilim elime atladı şerefsiz. 18.000 V. Yok böyle bir acı. Karizma yerlerde. Kız evlendi.
 
Çok talihsiz bir olay olmuş sn.Fluke,üzüldüm gerçekten de.Daha önce de sn. Meraklı elektrikçi'nin de ifade ettiği gibi "elektriğin kıskanması" olayı sn.mardahan'ın da başına gelmişti ve bu yorum da,direk olarak kendisi için ve şaka yollu olarak da yapılmıştı aklımda kaldığı şekliyle.Geçmiş yıllarda bile olmuş olsa size tekrar ayrıca geçmiş olsun diyorum.Çok yüksek gerilimli akım,şiddeti çok düşük bile olsa,voltajı nedeniyle,insan için bir risk de oluşturabiliyor çoğu zaman.Savunma amaçlı olarak,karşıdaki kişiye karşı kullanılabilen şok cihazı ile(9 voltluk pil ile çalışan) ciddi şekilde yaralanıp,felç olanlarını,kalp krizi geçirenlerini medyadan ayrıca duymuştum.Geçmiş olsun.Saygılarımla.
 
ilk çarpılmamda iki fazın arasında kalmıştım gerçekten çok kötü çarpılmıstım
 
mesleğe yeni başladığımda endüstriyel bir makinenin klemens kutusundaki kabloları toparlıyordum.
günün erken saatleriydi uyuşuk bi okadarda uykuluydum :)
ustamız yanımdaydı halimi fark etmiş olacakki makinenin kapak sivicini eliyle basdırarak uykumun açılmasına yardımcı oldu :)
 
ilk olarak sekiz veya dokuz yaşındayken bilerek ve isteyerek çarpıldım! az daha ölecektim... neyseki abim gelip fişi çekti :))
 
İlk defa mesleğe yeni başladığım gün oldu ;
panoda enerji yok diye kontrol yaparken akıllı biri enerji verince 3m kadar fırlattı ve sağ elimde kısmi yanıklar oluştu :))
 
Tek fazın trafoya girip Tr. sargılarından dönüp baraları tutan elimden girip kauçuk tabanlı ayakkabılarımdan çıkma çabalarını hayatımın bir film gibi göz önümden geçmesi ve nasıl olupta elimi bıraktığımı hatırlamamam sadece 2/3 sn süürdü ama bana bir ömür gibi gelmişti.Allah tüm meslektaşlarımı O.G nin çarpmasından korusun...
 
16 -17 yaşlarında hem okuyor hemde çelışıyordum. rahmetli ustam beni birgün buzdolabında kaçak varmış bir bak diye arızaya gönderdi önce kontrol kalemiyle baktım bunda kaçak falan yok dedim.kaçak olsa beni çarpar bak diyerek dolabın kapağını elimle tutar tutmaz çığlık çığlığa bağırdım etrafındaki herkez benim bağırmamla sağ sola kaçıştılar. sonra kendime geldiğimde en azından sigortaları çıkarayım dolabın elektriği kesilsin bari dedim birde ne göreyim sigortaya 1.5 luk tek damar kabloyu dolamışlar. inanınki o kablo evin tesisatından daha kalındı. slm
 
12-13 yaşlarında elktrik işlerine çok meraklıydım bisikletime ampul falan baglar o tarz icatlar yapardım, bir gün sünnet yataklarını süsledikleri yanıp sönen ampüllerden buldum bunların 5-6 sını seri bağlayıp fişe taktım takmamla birlikte çatırtı koptu ampullar patladı kendimi zor attım allahtan sigortalar atmış yarım saat kendime gelemedim :D saçlarımın bile diken diken olduğunu hissettim
 
Sanat okulu 1. sınıftayız dersimiz elektroteknik, Süleyman SİPAHİOĞLU hocamız masanın üzerindeki iki adet kondensatörü gösterip tahtaya çıkacak gönüllü arkadaş istedi... elektrik ile tanışma faslı böyle başladı : uzun bir zaman kimse gönllü olmadı :) sınıf başkanı olarak sınıfı kurtarmak adına kendimi feda etme zamanı gelmişti :) Allah selamet versin hocamız kondansatörün iki ucunu tutup tutamayacağımı sordu hem merak ! hemde korku ile "tutarım hocam " dedim kol damarlarımdaki kanın dalgalanması ve damarlarımdaki titremeyi hiç unutamam.Bu arada kendimi bir metre geride buldum, bu bana biraz acı biraz ibretlik bir ders oldu....Asıl çarpılmam ise askerlik dönüşü 20 yıldır hala etkisinden kurtulamadığım sevgili eşimi görünce oldu, bir çarpıldım pir çarpıldım :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,148
Mesajlar
915,463
Kullanıcılar
449,888
Son üye
kalemx

Yeni konular

Geri
Üst