İlginç ve saçma bir durum

Söylediklerine katılıyorum fakat bunu müşteriye anlatmaya çalışınca masraftan kaçıyor tabiri caizse ipe un seriyor yapmak istemiyor bu nedenle ucuz basit çözümlere yönelmeye çalışıyoruz mecburen.

Bunu mesajlarınızdan anladım o yüzden yazının sonuna not ekledim.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Arkadaşlar soruna çok pratik bir çözüm bulduk.Tabiri caizse 10 numara bir çözüm Gurup arge yazılımcısı ilker beye teşekkürlerimi sunuyorum.

Gurup arge rölelerin uzman ayarları kısmından off set denen bir ayar var buraya boşta olan bir kademenin atamasını yapıyoruz.Daha sonra kademe testinde seçtiğimiz kademeyi manuel olarak tek kademe testini seçiyoruz örnek 12. kademe rölede boştu ben onu seçtim.Hemen sonra yukarı ok tuşunu basılı tutuyoruz.5-6 saniye sonra 12 kademeye manuel değer girmek için bir ekran geliyor.Burada reaktifler dengesiz dahi olsa bu bu ayar ile sorun çözülüyor.Ayarını yaptığım rölede R-S-T fazları 0,00-0,00-0,00 şeklindeki değerleri 0,8-0,10-0,10 şekline çevirince sorun çözüldü .Bu değerleri ayarladıktan sonra sayaç endeksi tamamen 0,999-1 arası değerlerde devam etti.Burada anladığım kadarıyla bu ayar şönt reaktörün kırpılma ayarını yapıyor 100 er var aralıklarla çok hassas ayar yapmak mümkün.

Burada önceki mesajlarımda resmini verdiğim hatalı bağlantı olan sistemde sayaç akım trafosu ile röle akım trafosu ölçüm farkı olmasına rağmen rölede ki bu ayar sayesinde cosinüsfi tamamen 1 oldu.Ayardan önce sayaç impulsu 1/3 çakıyordu ayardan sonra 1/25-30 aralığında çakmaya başladı.
 
Son düzenleme:
jeneratör çalışmasında sorun eder mi ?

Jeneratör çalışınca kompanzasyonun çalışmaması tercih edilir.Bununla ilgili herhangi bir çalışma yapmadım aslında aklıma gelmedi jeneratör çalışırken devre dışı edilebilir aslında
 
Ben bu tür çözümlere "günü kotarma" yada "anı kotarma" derim. Yük değişimlerinde ve voltaj dalgalanmalarinda ileriki dönemde sıkıntılar devam edecektir. Gelişmelerden bize haber verirsiniz.
 
Ben bu tür çözümlere "günü kotarma" yada "anı kotarma" derim. Yük değişimlerinde ve voltaj dalgalanmalarinda ileriki dönemde sıkıntılar devam edecektir. Gelişmelerden bize haber verirsiniz.

parayı kurtarma , sonra daha acısı ?
"Gömleğin ilk düğmesi yanlış iliklenirse diğerleri de yanlış gider"
sn @emodiyator hocam ne yapsın oda istermez .
hayırlısı diyelim .
 
Ben bu tür çözümlere "günü kotarma" yada "anı kotarma" derim. Yük değişimlerinde ve voltaj dalgalanmalarinda ileriki dönemde sıkıntılar devam edecektir. Gelişmelerden bize haber verirsiniz.

Yük artmazsa ki artmayacak gibi gözüküyor problem olacağını düşünmüyorum.Zaten abonenin ceza sınırı %33-20 ye tabi her halükarda durumu kurtarır.Durumu anlattım detaylı olarak yük artışı v.s durumlarda haberim olsun dedim.Artı Osus uzaktan okuma şifresini alacağım en ufak problemde müdahale edebilirim sıkıntı yok yani.

Yanında otel felan var aynı şahısa ait onun panosu ve kompanzasyonu farklı yerden besleniyor burası sadece 3-5 kw llık yakıt pompalarını çalıştırıyor.Sonuçta bu abonenin tercihi çokta ısrar edince yanlış anlaşılıyoruz.Gönül ister ki her şeyi kuralına uygun yapalım ama bazen imkanlar el vermiyor.
 
Son düzenleme:
Sn @emodiyator 'un konuya olan hakimiyetini paylaşımlarından biliyorum, mesleğe olan ilgi ve alakasından dolayıda takdir ediyorum. Bazen müşteri kaynaklı olarak insanın eli kolu bağlanıyor maalesef. Aslında bahsettiğim revizyon fazla maaliyet gerektirmeyen demontaj/montaj'dan ibaret ama gelde bunu işverene anlat ! Zor bir durum... Allah kolaylıklar versin.
 
Sayaçtan sonraki kısım işletme vedaşı ilgilendirmez ki, istediği gibi bağlar ups i veya regülatörü saçma bir durum neticede sen abonesin sayaç, regülatör, kompanzasyon!


İstediği sayaçtan önce bağlanmaması çünkü öncesine bağlarsa regilatör kayıpları dağıtım şirketine yazar.Dolayısıyla müşteri sayacından sonrasına bağlantısının yapılmasını istiyor.Birçok abone de gördüğüm bir şey hiç regülatör ihtiyacı olmadığı halde regilatör bağlayıp fazla para ödüyorlar
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,850
Kullanıcılar
449,597
Son üye
CTure

Yeni konular

Geri
Üst