İleri Veri Tabanı Sistemleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Katılım
9 Ara 2011
Mesajlar
65
Puanları
1
Yaş
39
Veri Tabanı Yönetim Sistemleri (VTYS), birbirleriyle ilişkili veri ve programlar topluluğundan oluşmaktadır. Veri topluluğu bir "veri tabanı" olarak değerlendirilir. Veri tabanı, bir kuruluşa ilişkin bilgilerin yer aldığı ortamdır. Veri tabanı sistemleri, veri kümelerinin düzenli biçimde tutulduğu ve bu verilerin çeşitli yazılımlar aracılığıyla yönetildiği ortamlardır.


"Bu derste “veri tabanı programlama” konusunda bazı ileri konulara yer verilmektedir. Veri tabanı programlama, özellikle uygulama geliştiricilerin başvurdukları bir yoldur. Bir takım veri tabanı nesneleri bu yolla tanımlanarak, farklı programlarda yeniden kullanılabilmektedir. Özellikle fonksiyonlar, yordamlar ve paketlerin yaratılması önem taşımaktadır.


Veri tabanı programlama, veri tabanı bağımlıdır. Bunun anlamı, her veri tabanı yazılımının kendi özel programlama dili bulunmaktadır. Bu derste, ORACLE veri tabanı göz önüne alınmış ve onun PL/SQL veri tabanı programlama dili üzerinde durulmuştur.


İleri veri tabanı kavramlarını anlayabilmek için, öncelikle standart veri tabanı dili olan SQL’i iyi bilmek gerekiyor. Bunu sağlamak için dersin ilk dört bölümü SQL’e ayrılmıştır. Kalan bölümlerde ise PL/SQL ile veri tabanı programlaması işlenmektedir."
 

Ekli dosyalar

  • İleri veritabanı sistemleri.zip
    2.8 MB · Görüntüleme: 29
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,514
Kullanıcılar
449,903
Son üye
furoz6868

Yeni konular

Geri
Üst