İleri ve Geri Yönde Çalışabilen Yıldız Üçgen Bağlantılı Devre Şeması Arıyorum.

dilara87

Üye
Katılım
27 Ağu 2010
Mesajlar
50
Puanları
1
ileri ve geri yönde çalışabilen yıldız üçgen bağlantılı devre şemesı gerekio yardımcı olursanız sevinirim....
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Ana girise iki tane kontaktor koyup fazlarin yononu degistir ama kumandadan iki kontaktorun gecis zamanlarini gecikmeli olacak sekilde ayarla aniden ters yon secilemesin
 
ana girişe kontaktörleri koyduktan sonra diğer bağlantılarda bi değişiklik yapmıycakmıyım yıldız üçgen olarak kalıcak değilmi???
 
Elbette normal yıldız üçgen girişine gelen fazların yönünün değiştirilmesi gerekiyor. Şimdi bilgisayar başında değilim ama semayı çizersen kontrol ederim.
 
Kardes sen yıldız ücgeni normal çalıştırabılıyosan, bitane daha aynısından yap kontaktö cıkısından faların yerlerini değiştir.
 
ykp 55 rumuz lu arkadaşım . senin çizmiş olduğun şemada bence yanlışlık var. sen şemada direk olarak zaman rolesinin bobin ucuna enerjiyi stop butonunun direk olarak girişin den vermisin. buda zaman rolesi direk olarak enerjilenir yani zaman rolesinin enerjisini stop butonu kesemez. buda demek oluyorki stop butonuna basan da zaman rolesi bağımsız olarak hep enerjileniyor yani ileriye deyilde geriye çevirmek istesen de motoru çeviremessin. çünkü zaman rolesinin kontaklarının pozisyonunu deyişmesi için zaman rolesinin bobin uçlarına gelen enerjiyi kesmen lazım . buda senin çizmiş olduğun şemada mümkün deyil... bu projede zaman rolesi her stop butonuna basılarak enerjisi kesilmesi lazım. yani bu projede her sıtop butonuna basıldığında zaman rolesinin enerjisini kesmek lazım . ileri- veyahut geri buton larından her hangi birine bastığımız esnada zaman rolesi kendisini kurması gerek. yani ileri yönde çalışırken geri yönde çalıştırmak istediğimiz de stop butonuna basarak zaman rolesinin enerjisini keserek zaman rolesini resetlemiş olluruz , yeniden aktif hale getirmiş oluruz . yani anlayacağın zaman rolesi stop butonu ile enerjisi kesilecek start butonları ile enerjilenecek...
 
girişe enversör şalter konulursada ileri geri çalışabilir bizim sistemlerimiz böyle çalışıyor
 
y3gen.png


SAĞA SOLA DÖNÜYOR VE YILDIZ, ÜÇGEN YOL VERME DEVRESİ DE VAR
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst