İleri Seviye PLC Soruları

Ben Siemens PLC S7-1200 , Tia Portal üzerinden programlama istiyorum üstadım
Engin bey merhaba,
Elimden geldiği kadar da bende size yardımcı olurum. Tia portal kullanıcısıyım. Kolay gelsin.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Merhabalar, benim bir sorum olacak;
Elimizde mevcut çalışan bir sistem var. Plc s7-1200 ekran hmi 7" ekran. Sistemde üç yollu vana ile soğuk suyla sıcak su birbirine karıştırılıyor. istenen dereceye ulaşıldığında bypas vanası kapatılıyor sistem vanası açılıyor istenilen sıcaklıkta belirlenen tonajda su basılıyor sistem vanası da kapatılıyor. Bu sisteme ilave olarak ekrana sadece 0^C yazıldığında herhangi bir sıcaklık kontrolü yapmadan sadece istenilen litrede soğuk su basması isteniyor. bu ilaveyi nasıl yapabilirim?
 
Engin bey bende sizin gibi meslek lisesi okudum ardından elektrik elektronik mühendisi oldum. Sektörde 3 aydır çalışıyorum size gördüklerimi aktarmak isterim. İleri seviye program yoktur farklı diller vardır bilmiyorsanız zor gelir. Öğrenmek istiyorsanız bu farklı dilleri öğrenebilirsiniz. Ekstra olarak graphıda ekleyebiliriz. Beni en çok zorlayan ingilizcemin yetersiz olması oldu. Bir cihaz geliyor dökümanını zor buluyorsun bulduğun dökümanı translate edince tecrüben olmadığı için yorumlayamıyorsun. Şimdilik ingilizce bence ilk önceliğin olsun. Bunun yanında farklı komutları öğrenmeye çalışın.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,943
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst