İki Trafo Tek Nötr Direnci

Katılım
4 May 2007
Mesajlar
131
Puanları
1
Yaş
39
arakadaşlar iki ayrı güç trafosu için tek nötr direnci kullanılabilirmi özelilkle teiaşta böyle uygulama olan tm ler var mı?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Böyle bir bağlantı olabilirmi ?Her trafo için,ayrı nötr direnci olması gerekir.
 
özel sektörün bu şeklide kullanımı var adi ayrıcılar üzerinden trofolar tek nötr direncine bağlı ama ben teiaşşın yaklaşık 30-40 tm sini gezdim bende görmedim. Lakin belki olan yerler varmıdır diye sordum...
 
Uygulamada görmedim ama TEK zamanında basılan bir kitapçıkta, paralel çalışan iki transformatörün tek direnç üzerinden topraklanabileceği yazıyordu. Transformatör nötrleri ayırıcı üzerinden dirence bağlanıyordu.
 
nötr direnç çalışmnalrında trafonun devre dışı edilmemesi ne kadar güvenli.....(ayrıcının olmadığı direbnçlerde)
 
merhaba,

siz 2 yada daha fazla trafoyu tek direnç ile topraklayabilirsiniz. Bu sadece almak istediğiniz riske bağlıdır. Normalde hiç direnç kullanmadan da topraklayabilirsiniz. Önemli olan arıza daha doğrusu kısa devre olup olmayacağıdır. Bunun da garantisini kimse veremez.
Nötr topraklama direnci üzerinde herhangi bir akım yada gerilim olmayan, eğer kısa devre oluşursa trafonun sargılarından geçen akımı sınırlar ve Şebeke de ciddi gerilim çökmelerinin önüne geçen bir aksamdır. Aynı anda 2 veya daha fazla trafoda arıza olmadığı müddetçe tek bir direnç kullanılabilir.
 
tek bir direnç kullanılabilr ama o zman nötr direnç üzerinde yapılccak çalışmlarda iki trafonunda servis harici edilmei gerekmez mi....
 

Forum istatistikleri

Konular
128,169
Mesajlar
915,619
Kullanıcılar
449,933
Son üye
selcukbatman54

Yeni konular

Geri
Üst