İki s71200 CPU ethernet haberlesmesi hk?

hiodabasi

Üye
Katılım
1 Eki 2006
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
39
arkadaslar 2 s7 1200 u haberlestırme konusunda bılgısı olan varmı. ben bır plc dıgerıne verı gonderebılıyorum ama ıkısınden karsılıklı verı alıp gondermeye kaltıgımda sorun cıkıyor. yardımlarınızı beklıyorum
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
elektronıkmuh arkadasım cevabın ıcın tessekkur ederım ama gonderdıgın sayfadakı orneklerdede sadece tek taraftan bılgı gonderılıyor bana ıkı tarafında bırbırıne verı gonderebıldıgı bır program lazım. yoksa tek taraflı verı gonderıp alabılıyorum ben de onda herhangı bır sorun yok. sorun ıkı plcden de karsılıklık verı gonderıp almada. bununla ılgılı bır bılgın varsa yardımcı olursan cok sevınırım
 
Bilgi yollamak için TSEND bilgi almak için TRCV Komutlarını kullanmanız yeterlidir.
 
merhabalar, benzer bir problem yaşamaktayım. Bir ana hattın plc'si ile o hattın verilerine göre işlem yapacak ek plc çalışma tabanlı yeni bir sistem montajını yaptık. Yeni eklediğimiz sistemi plc üzerinden haberleştirebilsek de ana hat ile haberleştirmesini sağlayamadık. İp adresleri ID ler plc programlama üzerinde ayrıntılı incelemelerde bulunduk gerekli düzenlemeleri tamamladık ancak haberleştirme sağlanamadı. Yardımlarınızı bekliyorum.
 
aslında çok basit tam ne istediğinizi anlatın yardımcı olmaya çalışayım
 
aslında çok basit tam ne istediğinizi anlatın yardımcı olmaya çalışayım
Şöyle anlayayim plc ile yonetilen bir ana hattimiz var ve bu hattin basina ve sonuna bir sistem monte ettik. Monte ettigimiz sistem kendi arasinda ethernet uzerinden haberlestirilmesi saglaniyor ancak ana hat ile haberlestirilmesini saglayamadik. İp ve İd leri ise olmasi gerektigi gibi ayarladigimizi dusunuyoruz. Ancak sonuca ulasamadik. Yukledigim goruntu ayni mantik uzerine calisan bir diger hatta ait. Sorun yasadigimiz hat ile tek farki “type” ancak onu degistirmek icin ana hatta dowload etmem gerekiyor ve hatti durduramiyorum. Su an icin denemedigimiz bir o kaldi. Ana hattimiz ile ekledigimiz sistemin haberlesme type lari ayni olmak zorundami ya da akliniza gelen baska bir sey var mi? Yardimlariniz icin tesekkur ederim simdiden.
 

Ekli dosyalar

  • 7351DF2F-6389-42BE-9BAB-71BCC3F9530E.jpeg
    7351DF2F-6389-42BE-9BAB-71BCC3F9530E.jpeg
    455.1 KB · Görüntüleme: 19
put ve get komutlarını kullan işini görür
 

Ekli dosyalar

  • 19.png
    19.png
    96.6 KB · Görüntüleme: 20

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst