İki kapasitif sensör ve silo doldurma problemi,

DifHoca

Üye
Katılım
11 Şub 2011
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
50
Arkadaşlar 150 cm x 150 cm içine tahıl doldurulan bir silom var. Bunun otomasyonunu yaparken kafam takıldı, yardımınızı rica ediyorum.

Silo yanında bir pleksiglas var. Buraya iki tane kapasitif sensör aldım. Bu sensörler Autonics firmasının CR30-15AO ve CR30-15AC modelleri.

Adından da anlaşılacağı üzere AO olan açık kontak, AC olan kapalı kontak. İki kablosu var her ikisinin de (mavi ve kahve). Mavi uca faz, kahve uca rölenin A1 ucuna, rölenin A2 ucu da faza gidiyor. Açık kontaklı sensör gördüğünde röle çekiyor. Kapalı kontaklı sensör gördüğünde röle bırakıyor.

Benim istediğim, siloyu dolduran helezonun kontaktörüne bir kontrol devresi kurmam lazım. Silo boşaldığında helezon çalışsın siloyu doldursun, dolduğunda kontaktör bıraksın.

Nasıl bir kumanda devresi kurmam lazım elimdeki malzemelerle?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Arkadaşlar konuyu açmakta acele etmişim kusura bakmayın. 2 röle 1 kontaktör ve sensörler ile çözdüm olayı. Scanner'ımı çalıştırabilirsem ekleyeceğim kumanda devresini.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,153
Mesajlar
915,491
Kullanıcılar
449,897
Son üye
alcaponee

Yeni konular

Geri
Üst