İhlas Elektrikli Şöminenin Fişi Eritmesi ve Termostat Problemi

kusura bakmayın .huyum kurusun hiç boşu boşuna yorum yapmam.başkasının işini kolaylaştıramayacaksam o konu hakkında kalem oynatmam. dimmer in ne işe yaradıgını zannederim anlamamışsın. ha 1 çubuk ha 4 fark etmez yeterki dimmer güçlü olsun.
fişin priz yuvasına sıkı oturması önemlidir. temas arasındaki en küçük boşlukta oluşan amper dolayısı ile çogu evlerde yangına sebebiyet vermektedir. kayıtlarada elektrik kontagından oluşan yangın diye geçer.
şuan boş yorum yapmışsın mesela. zira quartz ısıtıcıya dimmer takmak pek akıl karı iş değil fantezi peşinde koşmayın
 
Son düzenleme:
Ben söylediğim şekilde önce termostat sonrada kendi yaptığım bta41 dimmer taktım hiç sorun yaşamadım.deneme yanilmayi çok severim.:)
 
dört kademe rezistans açıp dimmer ile gerilimi kırpmak verimi düşürür. rezistans tam kızaracak ki ısıyı karşıya iletsin. Hatta çoğunuz gözlemlemişsinizdir Şebeke gerilimi 230 V olduğu yerde elektrikli ısıtıcılar nar gibi kızarır tek kademe dahi ısınmanıza yetebilir. fakat elektriğin düşük olduğu bölgelerde saatlerde rezistans kızaramaz ısınamazsınız bir kademe daha açarsınız elektriğiniz daha da düşer. Aynı şekilde elektrik fırınları yirmi dakikada pişicek yemeği elektrik düşük olduğu durumlarda bir saatte pişiremezsiniz. Sayacınız fırfır döner ama yemeğiniz pişmez ;)
 
Ben akım cekildikce sayacin yazdığını zannediyordum.biraz daha aydinlatirsan teşekkür ederim
 
Hatırlatmak isterim ki hani bir şarkı vardı; "ateşle oynama, ateşle oynama..." diye. Kesinlikle müdahale etmeyin. Kablolar ısınıyorsa uygun kalınlıkta (3x2.5mm2) kablo kullanın.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,841
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst