İşyerinde dizüstü bilgisayardan müzik dinlemek için ses sistemi tavsiyesi

morbeyaz

Üye
Katılım
21 Ağu 2008
Mesajlar
534
Puanları
6
Yaş
39
Plastik üretimi yapan bir işyerimiz var. Üst katta dizüstü bilgisayardan ses sistemine çıkış yapıp radyo ya da müzik listesinden şarkı dinlemek için alt kata ses sistemi kurmak istiyorum ama nasıl bir şey alacağımı bilmiyorum. Karaköy alt geçidinde bir satıcıya sorduğumda 55 liraya duymadığım bir marka tavsiye etti. Sanırım dizüstü çıkışı yeterli olmadığı için amfi gerekiyormuş. Bizim işyerinde çok ses var. Telefona bile Telefon zili aldık. Bütçemi sarsmayacak tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkürler.
 
Neyi soruyorsun tam anlaşılmıyor. Benim anladığım sen ses sistemi alacaksın ve bunu alt kata kuracaksın, büyük ihtimalle ses sistemi kablo ile bilgisayara bağlanacak düzenlemiş olduğun müzik listesini bilgisayardan oynatıp dinleyeceksin. Doğru mudur? Eğer öyleyse ''Bizim atölyede müziği duyabilmek için kaç watt anfi almalıyım, tavsiye ettiğiniz marka model var mı?'' diye mi soruyorsun? Bu arada karaköy meselesiyle ilgili olarak; zaten alacağın ses sistemi anfi demektir. Durum böyleyse ucuz ama sesi iyi olan oblio marka 60 watt anfi var 2+1 internetten bir göz atabilirsin 50-60 tl fiyatı vardı ben evde kullandım apartmanda son sese vermedim hiç ses komşuları rahatsız edebilecek düzeye geliyor anla artık ses nasıl (tabi benim kimseyi rahatsız etmemeye özen gösteren birisi olduğumuda hesaba katmak lazım 60 watt aslında yüksek birşey değil aklında bulunsun kulak duyma sistemi logaritmik olarak çalıştığından asıl ses şiddeti ölçü birimi desibeldir watt güç birimidir kabaca örnek verecek olursak 100 watt lık bir anfi ile 1000 watt lık bir anfi arasında 10 katı ses farkı yoktur bu fark kabaca sadece 2 katı olarak hissedilir) umarım yardımcı olabilmişimdir.
 
Teşekkür ederim. 60 watt yeterli olur mu bilmiyorum ama dediğin markayı araştıracağım.
 
ya bunlara hiç gerek yok eski bir kaset çalar olsun yeterli bende aux girişi olsun yeter pc nin ses çıkış yerine aux kablosunu tak ve diğer ucu kaset çalara takarsan ses sisteminiz hazır olur ben evde yapmışım aynı sistemi harika da ses veriyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,108
Mesajlar
915,042
Kullanıcılar
449,809
Son üye
yucelsenolgm

Yeni konular

Geri
Üst