İşlemci yükseltemiyorum!

ahmethoca

Üye
Katılım
28 May 2014
Mesajlar
68
Puanları
1
Yaş
35
Konum
Bartın
Laptop işlemcisini yükseltmek istiyorum ama hangi işlemci anakarta uygundur bilemiyorum. İnternetten ikinci el alacağım ama hangi i5 in hangi serisini alabileceğimi bilmiyorum.
(i5-520M 2.4 to 2.93 GHz iyi bir işlemci taksam çalışır mı?)

Model: K52F Asus
Şuanki işlemcim: i3-370M (i5-430M de uyumlu arkadaştan denemiştim)
Resmide aşağıda:
upload_2018-3-9_19-7-5.png


 
İ5 430M uymuşsa en iyi upgrade İ5 2430M dir.
https://ark.intel.com/tr/compare/43537,43537,53450,53450
Sadece çalışma frekansı olarak değil, DMI veriyolu hızı, max. bellek desteği ve AVX gibi üstünlükleri bulunmaktadır.
Bellek band genişliği de diğerine göre yüksek bir işlemcidir. Anakart veriyolların destekliyorsa i52430M işlemci en ideal işlemcidir.

Anakart veriyolları, işlemciye ve diğer birimlere veri akıtan arabirimlerdir.
Harddiskten RAM'lere. RAM'lerden işlemciye veya ekran kartına, varsa diğer dış haberleşme arabirimlerine.
Veriyollarının hızı işlemci tarafından sağlanmaktadır. (CLOCK) saat hızı. Hangi işlemci takılırsa anakartının veriyolu hızı takmış olduğun işlemcinin saat hızında olacaktır.
 
Son düzenleme:
Yorumun çok güzel. Yardımın için teşekkür ederim.
Benim amacım fps arttırma. İkinci el işlemciler ucuz.
İşlemciyi aldıktan sonra sdd almak istiyorum. Ama bazı sitelerde sdd'nin fps arttırmadığı söyleniyor. Sizin fikriniz nedir?
 
SSD fsp arttırmaz da fsp direkt olarak ekran kartının gücü ile alakalı değil mi yahu? Yoksa ben mi yanlış biliyorum?
 
Peki Fps arttırma için donanımda ne gibi değişiklikler yapabilirim?
 
Güçlü bir ekran kartı lazım ama Dizüstü bilgisayarların nadiren ekran kartları değişir.Genel olarak ekran kartları anakart ile tümleşik olurlar.Bildiğim kadarı ile sizin elinizdeki bilgisayarda da böyle.Yani yapabilecek bir şey yok.Yüksek FSP istiyorsanız güçlü ekran kartı olan bir diz üstü almalısınız.

İşlemciyi yükseltseniz bile bunun oyunlara faydası ya hiç yoktur yada çok çok azdır.İşin içine oyun girince asıl işi ekran kartları yapıyor.
 
İşlemciyi yükseltmek tek başına yeterli olmaz, ekran kartı ram da yükseltmeli, fakat o kadar kolay değildir, anakart Max destek lediği ram a kadar çıkarsınız ekran kartı çoğu zaman elini kolunuzu bağlar, bir vakit Dell notebook un işlemcisini 32 bit t2*** den t6700 64 bit e çıkardım ram Max 4 yapabildim. SSD takınca da benim için i5 oldu makina, ama hepsi okadar. İmkân dahilinde hiç uğramadan yüksek notebook almak daha hayırlı. (Tümleşik seri portu var diye ben uğraştım)
 
O zaman Mr Yamyam kullanıcı adlı arkadaşın(yaşınızı bilmiyorum) önerdiği işlemciyi alıp bir sonrakinde yeni bir laptop a adım atıyorum
 
SSD direkt olarak FPS artırmaz. Ancak program veya oyunun yüklenilmesinde ciddi performans sağlar. PC açılışı da dahil olmak üzere.
Eğer oyun NOVA LOAD (PARÇALI BÖLÜM YÜKLEME) sistemine göre çalışıyorsa SSD faktörü büyük olur.
FPS'nin en büyük etkeni CPU'dur. Çünkü tüm render işlemleri CPU tarafından yapılmaktadır. Ancak bir oyun D-X kullanıyorsa, ekran kartı oluluşturulan görüntüleri işleyip FPS de önemli bir görevi üstlenebilir.
Günümüzde çoğu oyunlar ekran kartı marifeti doğrultusunda tasarlanmaktadır. Kullanıcılar, ekran kartı ve CPU konfigürasyonunu bilemedikleri için doğrudan ekran kartına yüklenip paralarını boşa harcamaktadırlar.
NEDEN?
1080P 3D film seyrettiğimizi varsayalım. Böyle bir filmin özelliği 1080x1920 çözünürlük ve 60FPS dir. Böyle bir filmin gösterilmesi için ekran kartının marifetinin çok fazla olmasına gerek yoktur. Ancak işlemci bu yükü akıtabilmelidir.
Filmin çözünürlüğü 1080P değil de 576P ise ne olacaktır?
İşte dana'nın kuyruğu burada kopmaktadır.
1080P çözünürlüğe ulaştırabilmek için bu film karelerini RENDER etmeliyiz. Yani çözünürlüğünü monitörümüze uyarlamalıyız.
İşte bu render işlemini iki donanım ile yapabiliriz.
1 Ekran kartının render kabiliyeti ile.
2 CPU marifeti ile.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,531
Kullanıcılar
449,907
Son üye
ayse.krcsarge

Yeni konular

Geri
Üst