İş teklifi geldi ama...? (YARDIM)

Katılım
17 Ara 2011
Mesajlar
35
Puanları
1
Merhaba. Ben oto elektrikçisiyim. Bi yerden iş teklifi aldım kafam karıştı. Durum şöyle : özel serviste yaptığım işin yüzde 50 si ile sigorta yok. Bu sistem nasıl işler, sizlerin görüşleriniz neler.
Benden önceki elektrikçinin kazancı aylık 800 ile 1400 arasında değişiyor.
Teşekkürler
 
Sigortasız bir işte çalışma, zaten başka bir iş yapsan o ücreti kazanırsın.
 
Mevcutta ne kazanıyorsun bilmiyorum ama, Sn. Yelek87'nin dediği gibi mutlaka sigortanı yapsın, kalan para sana yetiyorsa ki biraz zor gibi, gerekirse kendin ödeyerek sigortanı yaptır.
Servis sahibi akıllılık yapıyor, iş olmayınca ki sanıyorum bu muhtemelen sık oluyor, bütün riski sana satıyor.
 
arkadaşlar tam söyleyeceğimi özetlemiş umarım ilerde daha iyi iş teklifleri alırsın :D
 
Bu da,başka bir tefecilik çeşidi.90 + 10 olabilir.
 
Evet . sigortasız oluşu beni rahatsız etmişti. Tekrar görüşeyim .
 
Merhaba
Arkadaşlar ben anlamakta zorluk çekiyorum.Sigortasız çalışmak ne demek.Bu zamanda artık sigortasız çalışma olur mu?Benim görüşüm, parası az da olsa sigorta yaptırın bu sizin geleceğiniz için çok önemlidir.
 
Merhaba. Ben oto elektrikçisiyim. Bi yerden iş teklifi aldım kafam karıştı. Durum şöyle : özel serviste yaptığım işin yüzde 50 si ile sigorta yok. Bu sistem nasıl işler, sizlerin görüşleriniz neler.
Benden önceki elektrikçinin kazancı aylık 800 ile 1400 arasında değişiyor.
Teşekkürler

bu iş teklifi son yıllarda servis hizmet sektöründe yaygınlaşmaya başladı bu bir nevi gizli ortaklıktır...
işiveren kişi işcinin ssk vergisi kıdem tazminatı hastalık izni doğum izni vsvsv gibi sorumluluklarından kaçmak için çalıştırdığı kişiye bir nevi ortaklık teklif ederek sistemi dejenere eder.. bunun sebeplerini işverende aramak yerine sistemin kendisinde aramak gerekir nedenine gelince işverinin üzerindeki bir işçinin çalıştırma maliyeti maaşı ssk vergisi falanı filanı koyduğunuzda neredyse 2 katını aşıyor..işler iyiyken bu sorun olmayabiliyor ama işlerin çok hareketli olmadığında işverende yahu ben bu kadar parayı nie boşuna ödüyorum diye maliyet analizi yapıyor bilmeden ve bu yol ona çok daha mantıklı geliyor...
saygılar hakan
 
ben de teklif sundum standart çalışma ssk+ maaş ancak, işine gelmiyor. koşullar farlı olur gibi şeyler konuşuyor... benim sorma sebebim de uzun zamandır boşta idim. ( 9 aydır). üstüne kaza yaptım, onunda stresiyle bir an önce işe başlamak istiyorum. normal şartlarda "hadi len" :p diyeceğim işe "bir düşüneyim" dedim. üstelik sn. "fahri yetiş "dediği gibi fiyatları tuhaf.
Yorumlarınız için tekrar teşekkür ediyorum...:)
 
Son düzenleme:
Merhaba
"benim sorma sebebim de uzun zamandır boşta idim. ( 9 aydır)."
İş değişti,9 ay boşta olan bir insan her şartlarda çalışmaya(üretime)hemen başlamalı ama yazdığım gibi olabilecek en kısa zamanda da ücreti az da olsa sigortalı işe geçiş yapılmalı.Yeni yılda bol şanslar dilerim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,555
Kullanıcılar
449,916
Son üye
adil.degirmenci

Yeni konular

Geri
Üst