İş kazası videosu

Burçin ERİŞEN

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
24 Eyl 2007
Mesajlar
718
Puanları
156
Yaş
46
Sn.Üyelerimiz

Ekteki videoyu lütfen dikkatlice izleyin.Videoda iş kazası geçiren teknisyen 34.5Kv hücrede kesici motoru kurmayınca motoru manual olarak kendisi kurmaya çalışıyor ve olanlar oluyor.İnanılması güç ama teknisyen kazayı iş güvenliği malzemeleri sayesinde yanıklarla atlatıyor.Ama ne yazikki herkez bu kadar şanslı olmıyabilir.
 

Ekli dosyalar

  • Kesici Patlaması.rar
    1 MB · Görüntüleme: 7
Moderatör tarafında düzenlendi:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
yaa çok kötü yaaa. halen şokta sayılırım. Benim elim yandı tedaş box'ı patlamasından dolayı. 400A TMŞ Açtı trafo odasından o an aklıma geldi. Allah hiçbir meslektaşımın başına vermesin. Arkadaşlar lütfen çok dikkatli olalım. Kontrol ettiğimiz yeri tekrar kontrol edelim başkasının söylediklerine güvenmeyip tekrar kontrol edelim tekrar tekrar ve tekrar. Şakaya gelmez bir mesleğin uraş verenleriyiz...
 
Evet sn. Nucro dediğiniz gibi tüğler ürpertici bir video.Ne olursa olsun özellikle yüksek gerilimle uğraşan arkadaşlarımız tecrübeden yada cahillikten ötürü iş güvenliği malzemelerini giymezler yada bana bişey olmaz mantığıyla hareket ederler ama bu videoda bize yüksek gerilimin ne kadar tehlikli ve ciddi alınması gereken bir şey olduğunu gösteriyor.Evde bekliyenlerinizin ve sizi sevenlerin üzülmesini istemiyorsanız lütfen İş Güvenliği Malzemelerinizi kullanın arkadaşlar.

Kolay Gelsin...
Saygılarımla...
 
Allah, kontrolkalemi yöneticilerini, üyelerini. ziyaretçilerini, ve tüm meslektaşlarımızı her türlü iş kazasından muhafaza etsin.......amin
 
YG ile pek fazla uğraşmadım ama kesici ister manuel ister motorla kurlsun,bir YG kesinin bu şekilde patlaması bana normal gelmedi.şimdi bu olayda hata kimde:gerekli kontrolleri yapmadan işe girişen teknisyende mi,yoksa onu oraya gönderen amirinde mi?
 
benim bildigim hiçbir kesici yayı kurarken kendini kapatmaz fake bu kesin
 
Merhaba arkadaşlar,
Konudaki videoyu inceledigimde,sistemin eski kesici kabinler oldugunu gözlemledim.Burada şuna deginmek isterim;Malüm sistem eski dolayısı ile hücre bakımları nasıldır oda şüpeli,34500 volttan bahsediyoruz gerilim yüksek o patlama esnasında muhtemelen toprak kapalıydı kesici kısa devreden dolayı mesafeninde yakın oldugu için role görmedigi için o şekild patlamış olabilir.
Kesici moturu kurarken neden kesici kapama almaz dersek eger böyle bir yorum yanlış olur zira motoru kurarken dogal olarak kesici üzerinde bir sarsıntı açıga çıkıyor ve uzaktan kapama kontaklarında yada kablolarında olası bir temasda açıga çıktığına göre,sistemimde eski oldugunu söylüyoruz neden olmasın.
Saygılarımla...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
sn.emrah, güzel bir yorum yapmışsınız,zaten bu olay başka türlü de açıklanamazdı herhalde.YG ile uğraşan ve özellikle eski ,bakımı ihmal edilmiş kesicilerle işi olan arkadaşlarımızın yuarıdaki mesajı okumalarını tavsiye ederim.BU İŞİN ŞAKASI YOK.
 
Yanlışlık nerede çözemedim ama Allah hepimizin yardımcısı olsun.
 
Video fake falan değil.sistemde eski değil.Metal glad hücreler kazaya en az uğrama riski olan hücreler.ancak burdaki mesele yay kurma motoru değil anladığım kadarıyla.kesici açılmamış yada fazın biri kapalı kalmıştır.


selamlar
 

Forum istatistikleri

Konular
127,958
Mesajlar
913,911
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst