İş Güvenliği İçin Tavsiyelerinize İhtiyacım Var.

Hades92

Üye
Katılım
17 Eki 2015
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
31
Öncelikle herkese merhabalar. Adım İlkay Çobanoğlu. 23 yaşındayım. Bedaş Ankara Siemens Scada Otomasyon Uygulamaları 'nda çalışmaya başlayacağım Allah izin verirse. İş tanımı hakkında çok bilgim yok. Ancak Keçiören genelinde ki trafolarda teknik personel olarak görev alacağım söylendi. Galiba bu tip trafolar AG ve OG oluyor. Ancak bu alanda iş tecrübem yok. Nelere dikkat etmem gerektiği, nasıl bir güvenlik önlemi alacağımı bilemiyorum. Daha önce sadece 220 volt gerilimde çalıştım.

Teknik okul mezunu değilim ve trafolarla ilk kez çalışacağım maalesef. Hacettepe Üniversitesi, Fizik Mühendisliği lisans eğitimimi bu sene bırakmak zorunda kaldım. Bize işin teorik kısmı üretildi ama trafonun içinde ne yapacağımız anlatılmadı. :)

Bu trafolarda çalışmak hayati bir tehlike oluşturuyor mu acaba? Burada o ufak sokaklarda falan bulunan trafoda çalışanların hiç önlem almadıklarını görmüştüm ben.

Bu işe başladığımda elektrik alanın oluşturduğu manyetik alandan az çok etkileneceğimi düşünüyorum. Ne yapacağım konusunda ise fikrim yok.
Öneri ve yardımlarınız bekliyorum. Cümleten kazasız, belasız işler.
 
Son düzenleme:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Abi tabela gibi tavsiye olmuş , bence bunu da koysunlar yönetmeliklere....
Ustam öyle geniş bir soru sormuş ki.. Yani çalışılacak yere, çalışılacak ekipmana göre değişen bir durum.. Bende özel sektör işçisi olarak ona bizim en çok kullandığımız tavsiyeyi verdim :)
 
İş riski tazmitani alan varmi aranizda elektrikci olupta
 
teknik lise mezunu değilsin yanlış anlamadıysam , elk.elkn. müh değilsin şirket seni hangi akla hizmet og enerjinin olduğu yere sokacak !
saniyelikk dalgınlığın veya küçük bi hata yapman bile yerine göre çarpılmana yol açıçak belkide o yüzden iş güvenliği açısından seni oraya sokmamaları lazım.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,879
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst