İş görüşmem var yeni mezunum...

Serhat_A

Üye
Katılım
19 Ağu 2011
Mesajlar
44
Puanları
1
Elektrik mühendisliğinden mezunum. Görüşmede nelere dikkat etmem gerekir? Neler talep etmeliyim? İngilizce seviyem iyi ve Toefl'a gireceğim. Autocad bilgim iyi. Scada ve PLC biliyorum (aydınlatma firması için çok önemli değil). Ne kadar maaş istemeliyim?
 
İlk işinde maaş beklentisi içine girmemen lazım ; zamanla pişip gerçek bir mühendis olduğun zaman benim fiyatım budur diyebilirsin ( biraz kaba bir tabir oldu ama )
 
aydınlatma firmasında başlangıç yapmanı tavsiye etmem, kendini geliştirecek bir firma seç. iş görüşmesinde kendinden emin ve rahat ol
 
aydınlatma firmasında başlangıç yapmanı tavsiye etmem, kendini geliştirecek bir firma seç. iş görüşmesinde kendinden emin ve rahat ol

aslında çalışmak istediğim alan da aydınlatma değil ama iş bulamazsam korkusu var :) en azından askerliğe kadar idare ederim. istanbul gibi bir yerde ne kadar maaş talep etmek lazım?
 
1700 ile 2000 civarı maaş verirler sen istanbul da iş bulamam korkusuna hiç kapılma
 
1700 ile 2000 civarı maaş verirler sen istanbul da iş bulamam korkusuna hiç kapılma

Anladım mezun olalı 1 hafta oldu zaten. İlk iş görüşmem olacak. Peki başlangıç için hangi alan daha iyi olur. ben okuldaki projelerimde hep scada ve PLC üzerine gittim. Ama Autocad ve dağıtım ( ayırıcı, kesici, trafo) üzerine de teorik bilgim iyi.
 
scada ve PLC üzerine yurt dışına gidebileceğin firmalar bak maaşı hiç önemseme
 
Aydınlatma ya da asansör firmaları vs gibi sektörler mühendise katma değeri fazla olmayan sektörler. Bana göre, yapabiliyorsan askerliğini erkene aldırıp vakit kaybetmemek.

Bu arada başvurduğunuz firma büyük bir firma ise düşünebilirsiniz. Şirketlerde iş ortamı nasıldır, işler nasıl yürür gibi konularda tecrübe kazanırsınız. Satış üzerine bir iş ise satış pazarlama konusunda genel bir tecrübeniz olur. Aydınlatma proje çizim ise size bir katkısı olmaz, askere gidene kadar bir işiniz olmuş olur.

Özetle ben bu sektörü pek tavsiye etmiyorum.
 
Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar. Anladığım kadarıyla aydınlatma çok da iyi bir başlangıç değil. Dediğim gibi yeni mezun olduğumdan tecrübesizim ve ya iş bulamazsam korkusu da oluyor :) neyse en iyisi gidip bir görüşmek. Firmanın ismini vermeyeyim ama orta ölçekli bir firma. Benim de çalışmak istediğim alan daha çok SCADA ve PLC ya da enerji dağıtımı, iletimi.
 
Merhaba arkadaşım aramıza hoş geldin diyelim .
Benim firmam var gelen arkadaşlara saha tecrübelerini sorarım bilgi deneyimini sende okuldan yeni çıktığın için bunlar yok analadığım kadar ayrıca aydınlatma firmasında kendini hiç geliştiremessiniz malesef seni en iyi yapacağın şey taahhüt firmalarında işe başlaman
projeleri iyi olan bir firmada 1 yıl içinde azda olsa pişersin sonrasında 1 basamak atlamış olursun hem referansın olur hemde iş tecruben
hayırlı olur inşallah
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,654
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst