üç fazlı sayaçlar

niye etkisi oldugunu yada olmadıgını biraz daha acıklıyarak anlatabilirmisin?tesekkur ederim

_________________________

yokmu acıklama yapacak bir arkadaş?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Benim yaptığım bir akım trafolu sayaç bağlantısında bir ucu topraklayamadım. Çünkü işyerinin toprak tesisatı yok bir problem yaşanırmı. Tedaş ile problem olurmu.
 
akım trafolu sayaç bağlantılarında toprak yapılmış.ben bu sayaçları sanayii sitesinde elektrik müh.denetiminde yaptım.ama böyle bir şey ne söylediler nede dışarıdan gelen elektrikçiler böyle bir şey yaptılar vede istediler.bu topraklamanın yapılması benim başıma gelen ve bazı üyelerinde iş yerinde yangın çıkmasına sebep olan akım trafosunun yanmasını engellemk için koruma mı yapıyor yoksa?

_________________________

2002 yılında yapılan dijital sayaçların faz sırası ters olursa t(toplam tüketim)1.80(köhler ve orbis sayaçlarda şimdi makelde aynı kodu kullanıyor ama yanına t yazıyor)burada değilde 2.80 de okuyor buda ters bağlantı oluyor.bu yüzden ters bağlamamak gerekli ayrıca yeni yapılan sayaçlarda okumada bir problem olmasada firmalar fazların sinyal vermemesini tavsiye ediyor.bu fazların ters olduğunu gösterir.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Sn.yiğitelektrik41
Akım trafolarının birer ucu (tercihen polarite olmayan) topraklanması gerekir.
Sekonder devrenin açık kalması ile oluşabilecek gerilimin çalışanlar için temas halinde hayatı tehlike arz etmesi ve herhangi bir nedenle primer devreden sekondere kaçak durumunda yine çalışan teması ile tehlike arz ettiğinden akım trafolarının birer ucu koruma topraklamasına bağlanır.
Akım trafoları ile enerji ölçümü yapılan bir işyerinin sayaç ve akım trafolarının bulunduğu panonun koruma topraklamasının olmaması garip geldi. İşyeri sahibini ikna edip asgari düzeyde bir topraklamanın yapılmasının şartını hatırlatmakta ve yapmakta yarar vardır.
Diğer bağlantıları doğru ise toprak bağlantısı eksikliği sayacın tüketim kaydetmesine etkisi yoktur.
 
sevgili arkadaşlar,
açıklamlarınız oldukça tatmin edici ve yararlı. Katolog ve sizin açıklamalarınızı okuyarak bir bağlantı yaptım fakat bir aylık bir tüketimde normalin yaklaşık 1/10 nu gibi bir değer okuyorum. Bu konuda hangi açıklama yapılabilir. Teşekkürler.
 
Sayacı direkmi bağladın, yoksa akım trafosu ile mi bağladın? bunun bilinmesi lazım. Şayet akım trafosu ile X5 sayaç bağladınsa gayet normaldir.
 
akım trafosu kullanım ve çarpan değeri 800 (4000/5). Bu çarpan değerleri göz önünde bulunarak yinede çok düşük çıkıyor.
 
topraklama yapman gerek tedaş ile sorun olur ceza kesebilirler akım trafosu ve sayacın topraklanması gerekir
 
topraklama işleminin amacı öncelikle güvenliktir.. primer ile sekonder arasında bir kısadevre meydana geldiğinde yüksek gerilimin sekonder tarafındaki cihazlara zarar vermesini önlemek ve de devre kesiciye toprak arızası nedeniyle hemen açma verdirebilmek amacıyla topraklama yapılır.
 
arkadaşlar yakın bir zamanda kombi sayaç taktırım.eski mekanik sayacıda kombi sayaçla karşılaştırmak için sökülmedi.yaptığım karşılaştırmada genel olarak kombi sayacı mekanik sayaca oranla %2,5 fazla aktif güç yazıyor.kısa zaman aralıklarında bu oran %4 lere çıkıyor sorun nedir kombi taktırmakta hatamı ettik(mekanik sayaç 7 yıllık)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,171
Mesajlar
915,631
Kullanıcılar
449,936
Son üye
AsilOzgenc

Yeni konular

Geri
Üst