öğrenmek için plc alacam ne tavsiye edersiniz ?

Bana göre kumanda assembly,plc c dilidir.
Kumanda dilini bil ama kullanma.
PLC dili iyidir.Kumandada uğraştıracak programlar plc ile çok kolay çıkıyor.
PLC mantığını öğrendikten sonra hertürlü plc programlarsın zaten.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Siemens eğitim seti içeriği
CPU 313C 24DI - 16DO - 5AI - 2AO 6ES7 313-5BF03-0AB0
CPU 1214 14DI - 10DO - 2AI 6ES7 214-1HE30-0XB0
KTP 600 HMI PANEL 6AV6647-0AC11-3AX0


Ayrıca 3 adet emko marka ESM 3700 AI/AO cihazı - 2 adet PLC lerin DO bağlı klemsan marka 2X8 röle modül 18 adet PLC input için buton 24VDC güç kaynagı setin montajlı olduğu alimunyum gövde çanta.Set içersindeki tüm cihazlar sadece eğitim amaclı kullanılmış olup eğitim setini 3 aydır kullanmaktayım. PLC ögrenemek isteyenler için kaçırılmayacak fırsat.........
ACİL satılık Siemens PLC eğitim seti özel tasarım - Programlayıcı ve Çeşitli Elektronik Ürünler sahibinden.com'da - 100341115
 
öğrenmek istiyorsan önce siemens s7-200 yada s7-300 al öğrendikten sonra s7-400 yada s7-1200 alırsın
 
bence siemensten uzak dur.kesinlikle kullanan bir tanıdığın yoksa teknik destek alamazsın.
Hem fiyat olarak da pahalı ürünlerdir.Fatek tavsiye ederim.Fiyat ve teknik destek için avantajlı.
 
Plc öğrenmek istiyorsan illa plc almana gerek yok. İlk önce öğrenmek istediğin markanın eğitim dökümanlarını bul bi incele çoğunun simülasyonları var eğitimde öğrendiklerini simülasyonda dene ve en son olarakta öğrendiğin plc ile bir iş yapmak istiyorsan o zaman plc yi alırsın.
 
delta plc en basiti ss2 serisinden başlayabilirsiniz. Türkçe programlama ve teknik destek mevcut.
 
almamanı tavsiye ederim. Neredeyse her plc markasının simulatörü var. Simulatörle yapamayacağın şey de yok. Ben Siemens kullanan biriyim ve Simulatörle PLC ler arası veri transferi bile yapılabiliyor. Projen olana kadar PLC alma bence. Ayrıca Otomasyon işi Türkiyede Siemens demektir. Arkadaşlar FATEK v.s. önermiş ancak Siemens bilginle yapacağın iş sayısı fatek e oranla (ya da farklı bir markaya) ciddi oranda düşük olacaktır.

Eski konu olduğunu sonradan farkettim =)
 
Bu isi ogrenicem diyorsanız simülasyonu bosverin, alın bir plc deneyerek öğrenin.
Siemens elbette piyasada bir numara ancak tia portal yazılımı yeni başlayanlar için zorlayıcı olabilir. Diğer markaları bilmem ancak delta ve Siemens kullanan biri olarak başlangıçta delta hızli yol almanıza uygundur.

Bence önce simensin tia portal ve deltanin ispsoft yazılımlarını kullanıp bir müddet çalışın, kolay algılayıp ilerlediginizi gördüğünüz markadan devam edin.

Ama mutlaka plc alin.

Plc başında çalışmanın faydasini büyük oranda görürsünüz. Kablo tanıtma, program yükleme, geri çekme bağlanma ayarları bile başlı başına bir iştir.
 
CPU falan almayı unut bence, önce yazım mantığını öğrenmek gerek. Schneider unity.pro programını internetten üzretsiz indireblirsin. Onu kurcala, simülasyon yapma imkanında olur. Sonra kendine internetten proje bul, plc de programla, çalıştır.

Olabilir ancak Unity ileri seviye PLC ler içindir. Somachine Basic ilgili türkçe video anlatımlar video kanallarında mevcut. M221 plc olarak bakabilirsiniz. Yazılım ücretsizdir similasyonda mevcut.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst