çok damarlı kablo ile birden fazla motor beslenebilir mi?

Katılım
12 Eki 2015
Mesajlar
24
Puanları
1
merhabalar, 3 tane motoru 3 ayrı inverterle kontrol ediyorum. motor güçleri 2kw nin altında. inverter monofaze de var trifaze de. mesafe biraz uzun. 30-40 m civarında. 10x1.5 mm^2 çok damar kablo ile inverterden çıkıp motor beslemeleri yapılabilir mi? kablo blendajsız. parazit gibi şeyler olur mu? motorlar hız kontrollü çalışacak.

inverter markası; omron.

ayrıca bu gibi bilgileri öğrenebileceğim döküman filan da varsa paylaşırsanız çok sevinirim. hem teorik olarak da bir şeyler öğrenmiş olurum.

teşekkürler.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
parazitleri önlemek amacıyla EMC uyumlu plakalar ve EMC CORE lardan kullanabilirsiniz. İnternette EMC CORE olarak aratabilirsiniz. Mümkün olduğunca sürücü de kullandığınız kablolarınızın şilti kablo olması parazitler için iyi olacaktır.
 
sizce emc filan kullanmadan çok damarlı kablo ile sürsek sıkıntı olur mu? mesela tavalar üzerinden bir sürü motora 4x1.5 ttr kablo ile besleme yapılıyor. bu kablolar alt alta üst üste yan yana filan duruyor tavada. blendajsız olsa bile bu durumda bir sıkıntı pek yaşanmıyor. benim merak ettiğimse eğer çok damar kullanıp bir kaç motor sürersem sıkıntı olur mu?
 
Tek kablo ile birden fazla motor ve inverter bağlaman sıkıntılı olabilir. 10x1.5 kullanmaktansa 4x1.5 3 adet blendajlı kablo kullan.
Ayrıca her motora 4 kablo çekmen lazım 10x1.5 zaten kablo sayısı yetmez
 
her motorun kablosu ayrı olmalı. çamaşır makinası bile başka priz ile aynı linyeden beslenmez.
 
Yani bence işin kolayına kaçmaya çalışmayıp sisteme zarar vermeyecek şekilde kurallara uygun biçimde bağlantılarınızı yapmanız sizin için faydalı olur. Bu tür işleri standartlara uygun yapmak gerek.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst