çift terimli tarife tek terimli tarife?

3elibrahim

Paylaşımcı üye
Katılım
12 Ağu 2008
Mesajlar
873
Puanları
131
arkadaslar bu tarife arasındakı farklar nelerdir bilgisi olan var mı?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
A-Tek Terimli Tarife: Tüketilen elektrik enerjisi için kilowattsaat (kWh) miktarı üzerinden bedel alma esasına dayalı tarife sınıfıdır.

a) Tek terimli tarifeden elektrik enerji alan müşteriye, yazılı müracaatı halinde gündüz, gece ve puant (elektrik enerjisi tüketiminin en yüksek olduğu dönem) dönemleri için ayrı ayrı belirlenen çok zamanlı tarife uygulanır.

b) Tek terimli tarifeden elektrik enerjisi alan ve çok zamanlı tarife uygulanacak olan müşterinin çok zamanlı ölçüm yapabilen sayacı, kendisi tarafından veya talebi halinde dağıtım şirketi tarafından bedeli karşılığında sağlanarak monte edilecek/ettirilecektir. Uygulama sayacın takıldığı tarihten itibaren geçerli olacaktır.

c) Çok zamanlı tarifelerin uygulanması bakımından;
Puant dönemi : Saat 17.00-22.00
Gece dönemi : Saat 22.00-06.00
Gündüz dönemi : Saat 06.00-17.00
arasındaki dönemdir.

B-Çift Terimli Tarife: Tüketilen elektrik enerjisi için kilowattsaat (kWh) miktarı üzerinden alınan bedel ile buna ek olarak sözleşme gücü karşılığı kilowatt (kW) miktarı üzerinden alınan bedel alma esasına dayalı tarife sınıfıdır.

a) Çift terimli tarifeden elektrik enerjisi alacak müşteri, çekilen gücün en yüksek anlık değerinin belirlenmesi için demandmetreli sayaç monte etmek zorundadır. Bu sayaç müşterinin kendisi tarafından veya talebi halinde dağıtım şirketi tarafından bedeli karşılığında sağlanarak monte edilecek/ettirilecektir.

b) Çift terimli tarifeden enerji alan müşteriye yazılı müracaatı halinde gerekli ölçüm sistemini kurmaları koşuluyla gündüz, gece ve puant (elektrik enerjisi tüketiminin en yüksek olduğu dönem) dönemleri için ayrı ayrı belirlenen çok zamanlı tarife uygulanır.

c) Çift terimli ve çok zamanlı tarifeden enerji alacak müşterinin çok zamanlı ölçüm yapabilen ve demantmetreli sayacı kendisi tarafından veya talebi halinde dağıtım şirketi tarafından bedeli karşılığında sağlanacak ve monte edilecek/ettirilecektir. Uygulama sayacın takıldığı tarihten başlayarak geçerli olacaktır.

d) Çok zamanlı tarifelerin uygulanması bakımından;
Puant dönemi : Saat 17.00-22.00
Gece dönemi : Saat 22.00-06.00
Gündüz dönemi : Saat 06.00-17.00
arasındaki dönemdir.

e) Çift terimli tarifeden enerji alan ve sözleşme gücü 0.7 MW (dahil) ve daha fazla olan aboneye çok zamanlı tarife uygulanır.

f) Endüksiyon ve Ark Ocağı abonelerine gerekli ölçme düzenini sağlamaları durumunda, Cumartesi ve Pazar günlerinde tüketecekleri elektrik enerjisi için gece dönemi tarifesi (22.00-06.00) uygulanır.

2) Ark ocaklı sanayi abonesine ve darbeli yük çeken sanayi abonesine tek terimli tarife uygulanmaz.

3) Tek veya çift terimli tarife sınıfında değişiklik yapmak isteyen müşteri yazılı olarak başvurur. Müşterinin talebi başvuru tarihini izleyen ikinci faturalama döneminden itibaren yerine getirilir. Bu değişiklik mücbir sebepler dışında hiçbir zaman yılda 2 (iki) defadan fazla olamaz.

Durumları özellik gösteren aboneye, sözleşmeye yazılmak kaydıyla 2 (iki) defadan fazla tarife sınıfı değişikliği yapılabilir.
 
f) Endüksiyon ve Ark Ocağı abonelerine gerekli ölçme düzenini sağlamaları durumunda, Cumartesi ve Pazar günlerinde tüketecekleri elektrik enerjisi için gece dönemi tarifesi (22.00-06.00) uygulanır.

Fabrikadaki haftalık bakımlarımızı hafta içi yapardık.Hafta sonu üretim olurdu. Ancak(f) maddesi 2007 yılı sonu ( Eylül Ayı) itibariyle kaldırılınca bakımlar tekrar pazar gününe alınmıştı.
 
arkadaşlar bu sanayi tarifesi hakkında daha açıklayıcı bilgi sahibi olan varmı?çaışma saatleri olayı nedir?
 
" şantiye elektriği tarife değişikliği " başlığı altındaki bilgilerden yaralanabilirsiniz.
 
arkadaşlar merhaba,
tesisimizde tek terimli çok zamanlı sanayi tarifesinden enerji tüketmekteyiz. tesisin demant değeriyle çarpan değerini çarptığımda sözleşme gücünün fazlasıyla birlikte 500 kw olarak belirledim. ben çift terimli çok zamanlı tarifeden enerji tüketebilir miyim? 700 kw sınırı bahsettiğim durumda geçerli midir? şimdiden teşekkür ederim.
 
Tarifeler
 

Ekli dosyalar

  • 303_12.doc
    51.5 KB · Görüntüleme: 103
Arkadaşlar bir şey sormak istiyorum,

Benim işletmemde tek terimli 3 zamanlı tarife kullanıyorum. çift terimli 3 zamanlı tarifeye geçmek istiyorum sözleşme değerini nasıl hesaplayacağım ?
Hangi terifenin avantajlı olduğunu nasıl bulurum

Yardım lütfen
Teşekkürler
 
Her abone,çift terimli çok zamanlı tarife abonesi olamaz.Ekteki bilgileri okumanızda yarar
var.
 

Ekli dosyalar

  • 20 dağıtım şirketi tarife uygulama esasları.rar
    23.9 KB · Görüntüleme: 596
Arkadaşlar tek terimli yada çift terimli buna kim nasıl karar veriyor.
Ben işletme kurdum ve çift terimli tarife mi olacak yada tek terimli mi olacak kim buna nasıl karar veriyor.
cevap yazan arkadaşlara şimdiden teşekkürler
 

Forum istatistikleri

Konular
128,132
Mesajlar
915,299
Kullanıcılar
449,847
Son üye
AhmetK06

Yeni konular

Geri
Üst