çift el butonu problemi

telemcii

Üye
Katılım
10 Şub 2009
Mesajlar
441
Puanları
6
Konum
ANkaRA
seri bağladığım çift el butonunu biri basılı olduğunda, diğeride çalışıyor, butonun bir tanesine bastığımda diğerinin belli bir zaman basmadığımda çalışmamasını istiyorum bunu nasıl yapabilirim
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
size şöyle tarif edeyim a ve b butonu var diyelim a butonuna bastın diyelim bu butonun çıkışına bağlı bir zaman rölesi bağla b butonunun fazını zaman rölesinin kapalısından geçir ayarladığın süre sonunda zaman rölesi açacak ve b butonunun fazı kesilmiş olacak aynı düzeneği b butonu içinde yapacaksın zaman rölelerinin bobin ucunuda butonların kapalısından geçirki zman rölesini devre dışı bıraksın kolay gelsin
 
Son düzenleme:
öncelikle hayırlı işler 1TANE ZR YAPABİLİRSİN yapabilirsin her iki butondan beslemeyi besleme ucuna bağla ve nc kontagıyla butonlara 2 tane no kontağı bağla birini zaman rölesi için diğerlerinide seri dolaştırıp zaman rolesinin nc kontağından geçirip start ver.
 
Seri bağlı 2 buton anahtar işinizi görmez mi? İnfilak ve füze fırlatılışları gibi kontrollü ateşlemeler bu şekilde yapılır.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,873
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst