çamaşır makinelerinde pis su tesisatı

hector

Üye
Katılım
24 Mar 2007
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
39
çamaşır tesisatlarında çıkış olarak kullanılan pis su tesisatları yerden en az 50cm yüksekte olması gerekiyor .
hatta tam yüksekliği 50 cm ile 1 m arasıdır .bunun sebebini bilen varmı ?neden daha alçak birseviyeden çamaşır makinasının çıkış hortumunun olduğu 10 cm lik bir yerden verilmiyorda yükseltiliyor... ???

yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
 
Su tahliye hortumu için 1mt yükseklik idealdir, aksi takdirde makina aldığı temiz suyu tahliye hortumundan dışarı verir.
 
çamaşır makinelerinin tahliye hortumları yerden en az 40 cm en fazla ise 100cm yüksekliğinde takılmalıdır.. nedenine gelince eğer 40 cm aşağıda takılırsa makine temiz suyu aldığında dışarı atacaktır(yenilerde bu sorun genelde yoktur)..eğer tahliye hortumu yerden 100 cm yüksekliğine takılırsa bu sefer makine pis suyu dışarıya atmada zorlanacak ve pompa zarar görecektir.(bu çok nadiren olur).ama genelde durum böyle olmazda makine suyunu tam bir şekilde atamaz içerisinde pis su kalır..buda hoş bir durum olmaz tabi..Konu açılmışken hatırlatayım Şu lavabo altına takılan pis su giderleri vardır birde ufak bir kafası vardır makine tahliyesini takmak için işte bunu kullananlara tavsiye olarak o tahliye hortumunu oraya değilde o lavabo giderinin takılı olduğu duvar içindeki pimaş boruya bir pimaş dirsek alıp bir ucuna makinenin tahliyesini diğer ucunada lavabo giderini takarlarsa daha sağlık olacaktır..aksi halde lavabodan gelen su bazen makinenin içine gider ve makinen içerisinde koku oluşmasına sebep verir..

Kolay gelsin..
 
çamaşır makinelerinde pis su hortumu yerdn en az 40 en fazla 100 cm olmalıdır.
 
arkadaşım
lise okuduysan lisedede fizik dersi gördüysen
anlaman çok kolaydır...
olayın özü birleşik kablar prensibine bağlıdır....
makinenin tahliye hortumu öyle bir seviyede olmalıdırki içerideki su bir başka alana akmasın...
eger makine tahliye hortumu makinenin altından bir yerden çıkıyorsa ve yüksekliği en az 40 cm olarak verilmemişse su birleşik kaplar prensibi ile akmaya başlayacak ve çm susuz çalışacak/devamlı su alacak /program bitmemesi gibi olumsuzluklar çıkaracaktır...
 
Arkadaşım ilkokul okuduysanız onun kab değil kap olduğunu, ortaokul okuduysanız birleşik değil bileşik olduğunu, lise okuduysanız boşa okuduğunuzu belirtmek isterim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,135
Mesajlar
915,329
Kullanıcılar
449,857
Son üye
Bluent

Yeni konular

Geri
Üst