çalısma sorularıma yardım edermisiniz?Lütfen

ProDoqa

Üye
Katılım
12 Ocak 2011
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
28
Merhaba herkese elimde bazı calısma soruları var ama soruları yapamadım 3. sınavımızı olucaz ama soruların nasıl cözulceğini bilmiyorum biri yardım edermi sorular aşağıda şimdiden teşekkürler..

1:Elektrikte iş veya enerji birimi nedir ? Hangi alet ile ölçülür ?

2:bir buzdolabının gücü 450 wattır bu buzdolabı günde ortalama 5 saat çalıstıqına göre bir aylık enerji tüketimini hesaplayınız .

3:5 kw gücündeki bir torna tezgahının motoru 8 saat calıstırılırsa ne kadar enerji tüketir ? Enerjini kwh'i 250 ykr olduquna göre bu torna ile yapılan işin maliyetini hesaplayınız.

4:Sayacın doğru yazıp yazmadıqını nasıl anlarız?

5:Elektrik enerjisi tüketimini nasıl azaltabilirsiniz?,

6:Elektrik enerjisi ile ısınmayı doğru buluyormusunuz? Acıklayınız..
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
1 enerji birimi joule dür w ile gosterilir wattmetre ile güç ölçersin sonra gücü geçen zaman ile çarparsan w yı bulursun
2 gücü 450 watt ise saatte 450 watt tuketıyor demek o zaman 5*450=2250 watt güç tuketir
3 8 saat çalışırsa 8*5=40 kw tuketır
1 kw 250 olduğun gore 40*250 den de fiyatı bulursun
4 diğer sorular yorum sorularıdır zamanım yok şimdi
 
4-sayacın üzerindeki endexi yaz diyelimki 1250,5 bir soba çalıştır 3 gözlü camlı yani 3000 wat 1 saat sonra sayacın endex sine tekrar bak 1253,5 olmuşsa 1 saatte 3 kw yakmıştır sayacın doğru ve düzenli çalışıyor demektir bunu kendinde saate güne ve haftaya çarparak takip eder bulursun
5-lüzumsuz cihazları kapatarak,soğuk sıcak yalıtımını izalasyonunu güçlendirerek,tasarruf ampülü kullanarak,kışın buzdolabının ayarını düşürerek,şofbenin el duşu ile yıkanmadan kovaya sıcak su alarak,banyo ve wc lere daha düşük ampül hatta gece lambası koyarak (beyaz) v.s tasarruf sağlar tüketimini azaltabilirsin
6-doğru buluyorum düzenli dikkatli ve doğru kullanılırsa temiz ve güzel faydalı bir enerji
mesela;3 odalı bir ev düşünün aile en küçük odada oturup tv,yemek,ütü,sohbet ve ısınma yapacağına 3 tane penceresi olan çift kapısı olan salonda 24 btu klimayı açarak yanınada 1 ad 3000 wat elektrikli soba yakarak futbol sahası kadar büyük salonu ısıtmaya çalışıyor bu kar değil zarardır + kapısına çocuğumun kızımın odası etiketini yapıştırarak diğer odalardada soba klima yakarsa ne kadar akıl karı varın siz düşünün birde bu enerjiyi doğu illerimizde bilinçsizce tüketildiğini düşünürsek vay halimize.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,237
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Geri
Üst