çalışmayan ütü yardım!

Katılım
31 Ara 2010
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
29
arzum marka ütü yaparken koku oluştu ve ütü çalışmamaya başladı ütüde ( sefuse sf240 L) kablo üstünde plastik boru muhafazalı parça çalışmıyor direk kablo bağlayınca çalışıyor yenisi alıp değiştirmelimiyim yoksa direk kablo bağlasam olurmu şimdiden yardımlarınız için teşekkürler ( endüstri meslek lisesindeyim temel elektrik dersleri aldım)
 
o parça 240 dereceye gelince atar bir sigorta gibi düşün elektronikçilerde bulabilirsin he zararı olurmu dersen bence olmaz termostat görevi görüyosa sıkıntı yok termostatın devreye girip çıkıyomu bak.
 
Çok teşekkür ederim bendeki 250 de atıyor yenisiyle değiştirmede fayda var.
 
abi abinini dediğine katılıyorum yenisiyle değiştir riske girme
 
Ütülerin içerisinde termostatın devreye girmemesi halinde emniyet için sigorta bulunur. Bu sigorta ütü termostatının atmaması durumunda yüksek ısı derecesine ulaştığı zaman atar. Bu bir emniyettir. Bu sigortayı iptal etmek tehlikelidir. İptal edildiğinde ütü çalışır fakat termostat yapışmışsa veya arızalanmışsa atmayacağı için elbiseler hatta ütünüz bile yanabilir. Bu yüzden öncelikle termostatın görevini yapıp yapmadığı kontrol edilmeli yapmıyorsa ayarı yapılabiliyorsa ayar yapılmalı değilse termostatla birlikte sigortanın değiştirilmesi gerekir.
 
sigorta dediğiniz termistördür herhalde.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,969
Kullanıcılar
449,613
Son üye
Liderpano

Yeni konular

Geri
Üst